Hlavní obsah

Rusko - Česko 5:1Díky za ruské milosrdenství, musel si oddechnout Jarolím po dalším hrůzném výkonu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ionov 1 : 0
24. Zabolotnyj 2 : 0
29. Ionov (penalta) 3 : 0
74. Souček 3 : 1
79. Jerochin 4 : 1
83. Poloz 5 : 1
Záznam online reportáže

zp (Rostov na Donu)Sport.cz
Aktualizováno

Těžko předvídat, zda strahovská generalita zareaguje na hrůzný výkon české reprezentace okamžitě a s trenérem Jarolímem se po výprasku v přátelském duelu v Rusku už párat nebude, po výbuchu v Rostovu by ale konat měla. Ostudné vystoupení, které jen díky domácímu milosrdenství skončilo celkem lichotivou prohrou 1:5, po něm volá, jestliže nemá český fotbal zabřednout v říjnovém pokračování Ligy národů do ještě většího marasmu, než v jakém se topí.

Foto: Sergey Pivovarov, ČTK/AP

Tomáš Souček (vlevo) se snaží obejít Rusa Dalera Kuzjajeva.

Článek
Fotogalerie

Změny v sestavě avizoval, ale že jich udělá hned sedm a sám si i tím řekne o další direkt mezi oči? „Byly vynucené, ale i nevynucené," glosoval trenér Jarolím rošády, které na rozdíl od kouče sborné provedl. Stanislav Čerčesov je sice také sliboval, jenže nakonec postavil obdobnou jedenáctku, která vstoupila v Turecku vítězně do Ligy národů.

Dokonce i nejlepší střelec domácího týmu na nedávném světovém šampionátu Čeryšev byl mezi sedmi Rusy hrajícími v pátek v Trabzonu, i když ho Ruská antidopingová agentura začala vyšetřovat kvůli dopingu. „Byla to injekce s obohacenou krevní plazmou kvůli urychlení léčby," popřel podezření ruský fotbalový svaz.

Sbornou ovšem v Rostovu přivedla do euforie injekce, o kterou se postarala sama.

Tedy sama... Česká obrana, která hořela jako papír i přesto, že se po výbuchu s Ukrajinou vrátil trenér znovu ke čtyřčlennému složení a ve snaze oživit skomírající duch mužstva do sestavy zařadil hned šest slávistů, ho k tomu sama vybídla.

Nejdřív stačila kolmice na Ionova a zdání stoperů, že by mohlo jít o ofsajd. Nešlo, takže Ionov tváří v tvář Koubkovi samo sebou nezaváhal. Zabolotnyj si za čtvrt hodiny počínal stejně, i když v jeho případě se po výkopu gólmana Luňova nejspíš o ofsajd jednalo. Ázerbájdžánec Aghajev ho však nepískal, Řezník se nechal od balónu odstavit jako kluk a český tým dostal druhou ránu do vazu.

A po půlhodině byl český zmar dokonán úplně, protože Bořil složil v šestnáctce střelce druhého gólu Zabolotného, a nemohlo tudíž následovat nic jiného než penalta a třetí inkasovaná branka.

Pomalí, nedůrazní, nepřesní Češi, kteří si vůbec nerozuměli a chybovali, jako by se viděli poprvé, přitom museli mluvit o ruském milosrdenství. Soupeř je přehrával ve všem a z fotbalu je školil, takže po poločase hrůzy mohl zápas skončit daleko větší pohromou.

Ionov a spol. další gólové šance měli, ale protože je neproměnili a po změně stran už Rusové na dlouhé minuty zvolnili a ubrali, dopachtili se Češi k čestné trefě. Ta ovšem domácí tým popudila natolik, že sám přidal další dvě. I tak byl pětibrankový výprask pro Jarolímův tým ještě hodně lichotivý.

Fotbalová příprava v Rostově na Donu:
Rusko - ČR 5:1 (3:0)
Branky: 8. a 29. z pen. Ionov, 24. Zabolotnyj, 78. Jerochin, 83. Poloz - 74. Souček.. Rozhodčí: Aghajev - Zejnalov, Mammadov (všichni Ázerbájdžán). ŽK: Bořil, Souček.
Rusko: Luňov - Fernandes (64. Smolnikov), Semjonov, Neustädter, Rausch (87. Sorokin) - Kuzjajev, Gazinskij (85. Kambolov) - Ionov (62. Zobnin), Jerochin, Čeryšev (81. Stockij) - Zabolotnyj (73. Poloz). Trenér: Čerčesov.
ČR: Koubek - Coufal, Řezník, Kalas (46. Brabec), Bořil - Souček - Jankto, Hušbauer (82. Trávník), Hořava (65. Sýkora), Zmrhal - Tecl (71. Krmenčík). Trenér: Jarolím.
Měl by být Karel Jarolím po debaklu v Rusku z pozice trenéra fotbalové reprezentace odvolán?
Ano, okamžitě
75,4 %
Spíše ano, ale mělo by se zvážit i jeho setrvání
1,7 %
Spíše ne. Špatné výsledky nezavinil trenér
19,7 %
Určitě ne. Lepšího trenéra nemáme
3,2 %
Celkem hlasovalo 34386 čtenářů.

Reklama

Související témata: