Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 4:0Plzeň rozstřílela Liberec, brankář Frodl se uvedl nulou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Němec 1 : 0
5. Kindl 2 : 0
12. Kracík 3 : 0
52. Kindl 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vstoupili do nového ročníku extraligy výhrou nad Libercem 4:0. O své výhře rozhodl vítěz základní části z minulé sezony třemi trefami již v první dvacetiminutovce. V barvách Západočechů se dvěma góly blýskl útočník Denis Kindl. Brankář Dominik Frodl, posila z prvoligové Slavie, si připsal čisté konto.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl.

Článek

Hostům nevyšel vstup do utkání, když dvěma technickými prohřešky krátce za sebou nabídli Indiánům dvojnásobnou přesilovku. Během ní ve třetí minutě střílenou přihrávku Gulaše usměrnil přesně pod břevno Němec. O necelé dvě minuty později navíc propadl při rozehrávce Stříteský a z následného přečíslení dva na jednoho prostřelil gólmana Willa Denis Kindl.

Bílí Tygři se rozjížděli pomalu a po dalším zaváhání jejich defenzívy zvýšil tvrdou ranou z pravého kruhu na 3:0 Kracík. Až poté se směrem dopředu osmělili liberečtí hráči, ale v závěru první třetiny nevyužili přesilovku.

Do prostřední části naskočili hosté aktivně a snažili se o častější střelbu. Domácí ovšem pozorně bránili a díky rychlému přechodu volného středního pásma neustále hrozili z brejků. V polovině utkání se při akci tři na dva dostal do ideální střelecké pozice Hudáček, debutanta v plzeňské brance Frodla však nepřekonal. Na druhé straně se zaskvěl i jeho protějšek Will, jenž dokázal pravým betonem zneškodnit zakončení před brankou osamoceného nejstaršího hráče extraligy Kratěny.

Do závěrečné části hosté šli s jasným cílem rychle snížit, ale při hře čtyři na čtyři je po bekhendu Stacha od další pohromy uchránil jen pozorný Will. Zdramatizovat mohl ještě utkání Hudáček, po ideální přihrávce Kvapila však minul zcela odkrytou branku.

Hostům nevycházely ani přesilové hry, naopak v 52. minutě po skončení jedné z nich při přečíslení dva na jednoho skóroval po asistenci Gulaše podruhé v zápase Denis Kindl. Poté už rozjetí domácí pohodlně kontrolovali svůj náskok a většímu debaklu Bílých Tygrů zabránil jen jistý Will.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. V Němec (Gulaš, Kratěna), 5. D. Kindl (V. Němec) 12. Kracík (Čerešňák), 52. D. Kindl (Gulaš, J. Kindl). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 6777.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, J. Novotný, Nedorost - Indrák, Kratěna, Stach - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - od 55. navíc Pour. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.
Liberec: Will - Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc, od 50. navíc Hanousek - Bulíř, P. Jelínek, Ordoš - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Lakatoš - Teplý, J. Vlach, L. Krenželok. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice