Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 4:0Sparta oslavila Kruppovu premiéru výhrou nad Hradcem Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Jarůšek 1 : 0
27. Košťálek 2 : 0
43. Delisle 3 : 0
59. Kudrna 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty zvítězili v extraligové premiéře německého trenéra Uweho Kruppa nad Hradcem Králové 4:0. Na tříbodovém zisku Pražanů se výrazně podílely nové posily. Brankář Matěj Machovský zneškodnil 44 střel, obránce Jan Košťálek zaznamenal gól a přihrávku a další zadák Steven Delisle přidal třetí trefu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý trenér Sparty Uwe Krupp během utkání s Hradcem Králové.

Článek

V úvodu zápasu se nejprve Spartě a poté i Hradci Králové naskytla početní výhoda, ale žádný z týmů si v ní nevypracoval vážnější šanci. Ve 12. minutě se dostal do úniku hostující útočník Bezúch, Machovský si však s jeho pokusem poradil. Následně se hosté dvakrát probili až před sparťanského gólmana, který v obou případech zůstal nepřekonán.

Přestože Hradec diktoval tempo hry a v úvodním dějství zasypal Machovského 16 střelami, první gól vstřelila Sparta. V 16. minutě vypálil bek Košťálek od modré, jeho zblokovaný pokus skončil na hokejce útočníka Richarda Jarůška, který po rychlé otočce poprvé rozjásal domácí příznivce.

Hosté nedokázali v prostřední části využít ani 43 vteřin trvající přesilovku pět na tři. Pražané vzápětí uštědřili soupeři lekci z produktivity. Útočník Pech zavezl puk do útočné třetiny a přenechal ho Formanovi, který nabil Košťálkovi na dělovku z první, jež zaplula pod horní tyčku.

Třetí gól přidala Sparta ve 43. minutě. Zadák Piskáček přihrál na útočnou modrou Delisleovi a kanadský obránce umístil ostrý projektil přesně do pravého horního růžku Pavelkovy branky. Konečné skóre stanovil 69 vteřin před koncem duelu po samostatném úniku Kudrna.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Jarůšek (Košťálek, P. Vrána), 27. Košťálek (Forman, Pech), 43. Delisle (Piskáček, Smejkal), 59. A. Kudrna (Blain, Buchtele). Rozhodčí: Kika, Hejduk - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:9. Bez využití. Diváci: 8308.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Piskáček, Gregorc, Delisle - Černoch, Sill, Smejkal - Jarůšek, P. Vrána, Říčka - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Klimek, Buchtele. Trenéři Krupp a J. Nedvěd.
Hradec Králové: J. Pavelka - Linhart, Zámorský, Graňák, Cibulskis, Rosandič, Piché, F. Pavlík - Paulovič, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, Bezúch - Berger, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, R. Pilař. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata: