Hlavní obsah

Olomouc - Karlovy Vary 4:1Irgl řídil výhru Hanáků nad nováčkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Irgl 1 : 0
22. Beránek 1 : 1
25. Irgl 2 : 1
51. Kolouch 3 : 1
52. Knotek 4 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce vstoupili do nového ročníku extraligy výhrou nad nováčkem Karlovými Vary 4:1. Dvěma góly zařídil úspěch Hanáků útočník Zbyněk Irgl, který v 25. minutě vstřelil i vítěznou branku.

Článek

Do první velké šance se dostal v sedmé minutě hostující Flek, ale samostatný únik neproměnil. V polovině úvodního dějství domácí Švrček orazítkoval tyč. V 11. minutě po nahrávkách Ondruška a Koloucha otevřel skóre Irgl.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, když ve 22. minutě vyrovnal Beránek. Nerozhodný stav vydržel pouze tři minuty. Na 2:1 zvýšil opět Irgl, který po samostatné akci znovu překonal Novotného. Ve 28. minutě osamocený Tomeček tečoval puk jen mimo branku. Střely hostů se domácím dařilo blokovat.

V úvodu třetí třetiny byly aktivněji Karlovy Vary, ale Kohoutovu střelu ve 45. minutě v přesilovce Konrád chytil. O pár minut později se v šanci objevil domácí Kolouch, který ale vystřelil vedle. Neuspěl ani Vyrůbalík.

Pojistky vedení se Olomouc dočkala v 51. minutě, kdy proměnil Ondruškovu přihrávku Kolouch. Hned za 68 vteřin dovršil výsledek Knotek. Minutu před koncem mohl skóre ještě upravit karlovarský Kverka, ale neuspěl.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Irgl (Kolouch, Ondrušek), 25. Irgl, 51. Kolouch (Burian, Ondrušek), 52. J. Knotek (Vyrůbalík) - 22. O. Beránek. Rozhodčí: Šír, Lacina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 4723.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Švrček - J. Káňa II, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - Jergl, Skládaný, Holec - V. Tomeček, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Moták a Tomajko.
Karlovy Vary: F. Novotný - Krejčí, Vágner, M. Rohan, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, Šafář - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Gríger, O. Beránek - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Stloukal, Kverka, T. Mikúš. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama