Hlavní obsah

Chomutov - Brno 2:4Mistr zahájil tažení za zlatým hattrickem vítězně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Čermák 0 : 1
7. Nahodil 0 : 2
32. Klhůfek 1 : 2
44. Skokan 2 : 2
50. Nahodil 2 : 3
59. Zaťovič 2 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Hokejisté brněnské Komety vstoupili do nového ročníku Tipsport extraligy vítězně. Mistři z posledních dvou sezón sice v Chomutově nejprve promarnili dvoubrankový náskok z úvodního dějství, ale nakonec vezou tři body za výhru 4:2 a přerušili tak čtyřzápasovou sérii nezdarů s Piráty. Dvěma góly včetně vítězného zařídil výhru obhájců titulu útočník Lukáš Nahodil. Už v neděli hostí Kometa ve šlágru druhého kola ambiciózní Plzeň.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva brněnští hráči brankář Marek Langhamer a Juraj Mikuš, vpravo Jan Stránský z Chomutova.

Článek
Fotogalerie

Po velmi opatrném začátku se zápas překlopil na stranu Komety během 90 sekund. Nejprve v 6. minutě těžil z tlaku do brány Čermák a poté Nahodilův pokus z ostrého úhlu propadl do sítě u Lukešovy bližší tyčky. Piráti si pak v závěru třetiny vytvořili tlak a donutili soupeře k zakázaným uvolněním, ale branku nedali.

Na začátku druhé části se po kombinaci domácích napřáhl Huml, jehož rána skončila jen těsně vedle. V polovině zápasu Knot nastřelil tyčku, od které se puk odrazil do brankoviště, tam ho našel Klhůfek a zajistil první trefu Pirátů. Tři minuty před koncem dějství mohl vyrovnat Vladimír Růžička, jenže v úniku selhal.

Na začátku závěrečné třetiny sice neuspěl v dobré pozici opět Růžička, ale Chomutovští následně srovnali, poté co sekundu po vypršení početní výhody dorazil kotouč do branky Skokan. V 50. minutě ale Kometa opět vedla, tentokrát si připsal přesilovkovou trefu Nahodil. Závěrečný tlak Pirátů se nekonal, protože v další početní výhodě se prosadil povedenou trefou Zaťovič.

1. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 32. Klhůfek (Knot, V. Růžička ml.), 44. Skokan (Chlouba, Vantuch) - 6. L. Čermák (Dočekal), 7. Nahodil (Mallet, Horký), 50. Nahodil (Mueller), 59. Zaťovič (P. Holík, Mueller). Rozhodčí: Kubičík, Hribík - J. Svoboda, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. Diváci: 4161.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Jank, Knot, Štich, Blaha, Dietz, od 30. navíc Trefný - Klhůfek, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Huml, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Koblasa - Chlouba, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Brno: Langhamer - O. Němec, J. Mikuš, Štencl, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Kašpar, J. Hruška, R. Zohorna - Horký, Nahodil, Mallet - Köhler, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články