Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 0:2Liberec nedal gól ani ve druhém utkání sezóny

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Miromanov 0 : 1
59. P. Sýkora 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce podlehli ve 2. kole extraligy doma Pardubicím 0:2, ani ve druhém utkání sezóny tak neskórovali a nebodovali. Dynamo naopak dosáhlo na první zisk. Vítěznou branku vstřelil v 11. minutě ruský obránce Daniil Miromanov a v závěru pečetil výsledek při power play kanonýr Petr Sýkora. Brankář Ondřej Kacetl si díky 35 úspěšným zákroků připsal první nulu v ročníku.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl odpaluje puk před vítkovickým útočníkem Patrikem Zdráhalem.

Článek

Úvod utkání patřil domácím, kteří v úvodním kole podlehli v pátek v Plzni 0:4. Ve slibných příležitostech se dvakrát ocitl Ordoš. Pak byl ale v páté minutě vyloučen liberecký obránce Havlín a hosté se dostali do zápasu. Přesilovku sice nevyužili, ale jejich aktivita se zvýšila a v liberecké obraně se začala objevovat okénka.

V sedmé minutě Will zlikvidoval Hrabalovu střelu i následné dorážky hostujících hráčů. Domácí se mohli dostat do tempa při Sýkorově vyloučení, ale jejich přesilovku trochu kuriózně ukončil Ševc, který přistrčil po ledě hokejku svému spoluhráči, což je v rozporu s pravidly.

Po rovnovážné hře čtyři na čtyři následovala krátká přesilovka hostí. Rolinek zavezl puk do útočné třetiny a před brankou našel Miromanova, který svým premiérovým gólem v české extralize otevřel skóre. Domácí se snažili odpovědět, ale na pozorného Kacetla si nepřišli Ševc, Krenželok, ani Derner. V závěru třetiny zlikvidoval Kacetl i Kvapilův pokus.

Do druhé třetiny zamíchal domácí trenér Pešán sestavou a Bílí Tygři začali opět aktivněji. Kacetla vyzkoušel Valský a neuspěl ani Bulíř s dorážkou. O chvíli později se dostal sám před Kacetla Hudáček, ale puk mu v rozhodujícím momentu sjel z čepele. Hosté kontrovali šancí Rolinka a následnou dorážkou Sýkory, ale Will svůj tým podržel.

Na druhé straně se stejně zaskvěl Kacetl při dorážce Valského. V polovině třetiny se blýskl krásnou individuální akcí sedmnáctiletý liberecký útočník Teplý, v lepším zakončení mu po sólu zabránil až Čáslavův faul. Ve 34. minutě domácí přežili oslabení ve třech proti čtyřem a následně i proti pěti. V závěru druhé části snahu Jelínka zlikvidoval Kacetl.

Třetí třetinu začali domácí Ordošovou šancí, hosté ihned odpověděli příležitostí Miromanova. Pak neuspěl proti Kacetlovi Kvapil. Bílí Tygři byli ale neustále v tlaku, jejich snaha však končila na Kacetlovi. V polovině třetiny se před Willem Perret, ale vedení Dynama nezvýšil.

Na Kacetla pak nevyzrál ani Hudáček a šance domácích na bodový zisk se zmenšovala. Více než dvě minuty před koncem třetiny tak liberečtí odvolali Willa z branky a začala dlouhá power play. Po chybě Dernera ale Sýkora definitivně pojistil vítězství Pardubic.

2. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Miromanov (Rolinek, Marosz), 59. P. Sýkora. Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Komárek, Lučan. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 5762.
Liberec: Will - Derner, Stříteský, Šmíd , Doherty, Ševc, Havlín - Lenc, P. Jelínek, Ordoš - Bulíř, L. Hudáček, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Lakatoš - Teplý, J. Vlach, L. Krenželok. Trenéři: Pešán a Augusta.
Pardubice: Kacetl - Čáslava, Trončinský, Budík, Hrabal, Wishart, Miromanov, Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Bubela, S. Treille - Mandát, Poulíček, Perret - M. Kratochvil, Dušek, Vondráček. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Reklama