Hlavní obsah

Pardubice potvrdily roli favorita a porazily Vsetín 4:0

Hokejisté Pardubic v utkání 27. kola snadno zdolali poslední Vsetín 4:0 a vrátili se tak na třetí místo průběžné extraligové tabulky. První čisté konto v extralize si připsal domácí gólman Vladislav Koutský, který dostal tentokrát přednost před jedničkou Jánem Lašákem.

Článek

Moeller, který spřádá sny o devíti bodech z třízápasové domácí série, šel rychle do vedení. Ve 4. minutě využili domácí početní výhodu a Koukal z přihrávky Čalouna vrátil na led již po třinácti vteřinách Dubce pykajícího na trestné lavici. O minutu později se domácí diváci předčasně radovali, neboť sudí Polák po konzultaci s videorozhodčím neuznal branku Pardubic. Herní pohodu Moelleru zbrzdila série tří vyloučení během šesti minut, a tak se hrál rozháraný hokej.

Vsetín se častěji dostával před Koutského, ale bylo to jen díky početní výhodě. Druhý gól Pardubic v 16. minutě sice přinesl zklidnění do jejich řad, ale v 19. minutě měla domácí obrana namále, když Grill nadvakrát neprostřelil Koutského. Druhá třetina byla poznamenána častým vylučováním. Častěji byli v početní výhodě domácí, ale ani jednu ze šesti přesilovek nedokázali zužitkovat.

Ani hosté v těchto výhodných herních situacích nepřesvědčili. Ve 29. minutě se opět vyznamenal domácí brankář Koutský, který zmařil šance Kučného a pak i Demela. Na druhé straně neuspěl Sýkora, jehož únik na konci 30. minuty Fin Vehviläinen v brance Vsetína kryl. O střelecké potenci útočníků obou týmů svědčil počet zásahů brankářů v této třetině. Koutský si připsal pět zákroků a Vehviläinen osm. Oba celky v této třetině nedokázaly využit ani déletrvající dvojnásobné početní výhody a druhá část hry tak skončila bez branek.

Gólů se diváci dočkali opět až ve třetí třetině. Ve 45. minutě svoji druhou brankou v utkání zvýšil náskok Moelleru Ondřej a o necelé dvě minuty už domácí vedli o čtyři branky. Koukalův únik sice vsetínský brankář zneškodnil, ale na Čalounovu dorážku již nestačil. Domácím se tak osvědčily drobné korektury ve složení útočných trojic. V pardubickém dresu se blýskl několika výbornými zákroky mladý brankář Koutský, který vychytal svoji první nulu v soutěži a střelec dvou branek Ondřej.

Moeller Pardubice - Vsetínská hokejová 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Koukal (Čaloun), 16. Ondřej (Tvrdík), 45. Ondřej (M. Hlinka), 46. Čaloun (Koukal). Rozhodčí: Polák - Čech, Chytil. Vyloučení: 10:10, navíc Snopek - Berzinš oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 8174.
Sestavy:
Pardubice: Koutský - Snopek, M. Čech, M. Šeda, Havíř, Čáslava, Linhart, Koma - Čaloun, M. Hlinka, Andrašovský - P. Sýkora, Rolinek, Blažek - Ondřej, Tvrdík, Pivko - Kolář, Koukal, Starý (41. F. Mrázek). Trenéři: Říha a Rohlík.
Vsetín: Vehviläinen - Štach, Kučný, Galvinš, Balčík, Horák, Ostrčil - D. Květoň, Stantien, Demel - Dubec, Berzinš, Rob - Grill, Sabol, Sakrajda - Kraus, Podešva, Hrňa. Trenéři: Vlach a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice