Hlavní obsah

Slavia - Bordeaux 1:0Pomsta po 22 letech je sladká. Sešívaní trumfli Plašila a spol.

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Zmrhal 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Kdepak Girondins, sešívaní si v premiérovém duelu řekli o roli jednoho z favoritů skupiny C fotbalové Evropské ligy. Pražská Slavia v Edenu porazila Bordeuax 1:0 a oplatila mu tak vyřazení v semifinále Poháru UEFA z roku 1996. Slávisté předposlední tým francouzské ligy, v jehož dresu nastoupil český internacionál Jaroslav Plašil, přehráli a díky parádní bombě Jaromíra Zmrhala slaví stejně jako loni na úvod soutěže jednogólové vítězství. Ujali se také vedení v tabulce, Kodaň ve druhém zápase remizovala s Petrohradem 1:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Zmrhal ze Slavie střílí gól.

Článek
Fotogalerie

Jeden z nejhezčích gólů v kariéře, řekl šťastný střelec Jaromír Zmrhal

Trenér Jindřich Trpišovský o cenném vítězství nad Bordeaux

Užili jsme si to skvěle, super vstup do Evropy, libovali si po zápasu slávisté

Kouč Bedouet blufoval, když den před zápasem tvrdil, že mazáka Plašila je také třeba v nabitém programu šetřit. Český internacionál v sestavě Girondins nechyběl, a tak měl zápas o zajímavost navíc.

Také jedenáctka sešívaných byla očekávaná. Nechyběli v ní ani Coufal s Traorém, jejichž start byl po tvrdé partii na Slovácku nejistý.

Slavia začala aktivně, ale první šanci si vypracovali hosté. Koundé po rohu hlavičkoval vedle branky. Pražané se rychle revanšovali. Nejprve si Hušbauer kličkou navedl míč na levačku a jen těsně minul, pak nůžkami zády k brance zahrozil Traoré.

Sešívaní diktovali tempo a po zásluze se ujali vedení. Ve 35. minutě demonstrovali sílu svojí kombinace, na jejímž konci Hušbauer na hranici šestnáctky připravil palebnou pozici pro Zmrhala a reprezentant se zaskvěl. Křížnou bombou, která se otřela o břevno, si řekl o gól měsíce.

Šlo o vůbec první branku, kterou Girondins na pátý pokus od českého týmu v pohárech inkasovali. Zareagovat na ni nedokázali a po přestávce nepůsobili dojmem týmu, který by mohl domácím ještě ublížit.

Sešívaní mířili k cenné výhře, těsný náskok mohli zvýšit Tecl a hlavně Souček, proti jehož hlavičce vytasil skvělý zákrok brankář Costil. Deset minut před koncem vyřešil i Zmrhalovu tutovku.

Slavia i tak dokráčela ke třem bodům.

Evropská liga - 1. kolo skupiny C:
Slavia Praha - Girondins Bordeaux 1:0 (1:0)
Branka: 35. Zmrhal. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap - Manschot, Mulder (všichni Niz.). ŽK: Ngadeu - Sankharé, Palencia, Kalu. Diváci: 16 548.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch (79. Baluta), Hušbauer, Traoré (90.+3 Matoušek), Zmrhal (83. Frydrych) - Tecl. Trenér: Trpišovský.
Bordeaux: Costil - Palencia, Pablo, Koundé, Sabaly - Tchouaméni, Sankharé (70. Cornelius), Plašil (85. Otávio), Kamano (60. Karamoh) - Kalu - Briand. Trenér: Bedouet.

Reklama

Související témata: