Hlavní obsah

Opava - Teplice 2:0Slezané v brněnském azylu podruhé vyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Smola 1 : 0
61. Jursa 2 : 0
Záznam online reportáže

Brno
Aktualizováno

Fotbalisté prvoligového nováčka Opavy porazili v brněnském azylu v devátém kole Teplice 2:0. Slezané dosáhli ve druhém vystoupení pod vedením nového trenéra Ivana Kopeckého na první výhru, o niž se gólově postarali Tomáš Smola a Tomáš Jursa. Opava vyhrála v Brně podruhé za sebou. V minulém duelu v "domácím prostředí" porazila stejným výsledkem Jablonec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Opavy.

Článek

Úvodní dvacetiminutovku poznamenala oboustranně opatrná hra. Poklidné tempo ukončil aktivní tvůrce opavské hry Kayamba. Po rohovém kopu Teplic v sólovém útoku z vlastní poloviny hřiště pouze proti jedinému zadákovi soupeře zakončil nepřesnou střelou. Po této akci Slezané viditelně ožili. K poctivé hře v defenzívě přidali rychlé protiútoky. Po jednom z nich Hrabina z pravé strany nacentroval na volného Smolu, který přesnou střelou k tyči vstřelil úvodní branku.

O tři minuty později Kayamba trefil tyč. Míč se odrazil ke Kuzmanovičovi, jehož dorážku ale brankář Diviš stačil vyrazit. Těsně před koncem poločasu Kayamba sebral na levé straně míč Vondráškovi, akci ale zakončil střelou nad branku. Teplice se za celý úvodní poločas nedostaly k vážnější akci, jejich snaha končila na důrazných zadácích soupeře.

I po změně stran Opava vynikala aktivitou i snahou o útočnou hru. Záměr jim částečně umožnila i hodně pasivní hra protivníka, který marně hledal způsob, jak se dostat k zakončení. Z tlaku také Slezané vytěžili druhý gól. V 62. minutě se odrazil míč k volnému Jursovi, jenž střelou ze dvaceti metrů překonal brankáře Diviše.

Po získání dvoubrankového náskoku se Slezané více zatáhli do defenzívy a přenechali iniciativu soupeři, který ale zápolil s nepřesností v koncovce. Teplice pokračovaly v sérii nepřesvědčivých výsledků, z posledních sedmi zápasů porazily pouze Karvinou.

Fotbalová liga - 9. kolo:
SFC Opava - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branky: 27. Smola, 62. Jursa. Rozhodčí: Jílek - Antoníček, Kotalík. ŽK: Zavadil - Jindráček, Vondrášek. Diváci: 986.
Opava: Šrom - Simerský, Schaffartzik, Svozil - Hrabina, Zavadil (81. J. Řezníček), Jursa, Kuzmanovič (78.Janetzký), Zapalač - Kayamba - Smola (66. Puškáč). Trenér: Kopecký.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Ljevakovič - Hyčka (46. Jindráček), Kučera, Žitný (75. Trubač), Moulis - Vaněček (63. Hora). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: