Hlavní obsah

Karviná - Příbram 4:1Letič byl u všech čtyř gólů, Středočeši přišli o Slepičku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Budínský 1 : 0
29. Wágner 2 : 0
46. Mingazov 2 : 1
53. Nitrianský (vlastní) 3 : 1
86. Moravec 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné porazili v utkání devátého kola první ligy Příbram 4:1 a po katastrofálním úvodu sezony se dotahují na střed tabulky. Mužem utkání byl bosenský obránce Bojan Letič, který přihrál na tři góly a čtvrtý si po jeho střele dal příbramský obránce Nitrianský do vlastní sítě. Karviná vyhrála třetí z posledních čtyř zápasů, hosté hned v úvodu přišli o svého nejlepšího střelce Slepičku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Střelec Tomáš Wágner (vpravo) z Karviné se raduje z druhé branky.

Článek
Fotogalerie

Příbram začala v Karviné svižně. Slepička v osmé minutě nebezpečně zakončoval z otočky, ale Berkovec jeho ránu vyrazil. Příbramský kanonýr se vzápětí po nevinně vypadajícím souboji uprostřed hřiště zranil, odnesli ho na nosítkách rovnou do kabiny a pak akcie hostí začaly padat.

Karviná si v koncovce naopak vybrala svůj lepší den. První dotažený protiútok přeměnil ve 22. minutě v gól Budínský, když Letičův centr do vápna uklidil levačkou bez přípravy k tyči.

Slezané se první střelou na branku dostali do vedení a jejich lepší vstup do zápasu korunoval o sedm minut poté ještě expříbramský Wágner, který další Letičovu akci zužitkoval hlavičkou z malého vápna.

Domácím za stavu 2:0 narostlo herní sebevědomí a soupeř se těžko vracel zpátky do utkání. Slibnou příležitost prováhal v 36. minutě nepřesnou střelou osamocený Skácel, ale Příbrami dal novou naději střídající Mingazov, který po pár desítkách sekund pobytu na hřišti ve 46. minutě snížil střelou z velkého čtverce. Karviná ani v devátém utkání sezony neudržela čisté konto.

Nováček se ale ze snížení neradoval dlouho. Aktivní Letič zařídil i třetí gól: Příbramský stoper Nitrianský si jeho centr srazil do vlastní sítě a po šesti minutách Karviná znovu vedla o dva góly.

Středočeši se v poslední půlhodině vrhli do ofenzívy a vytvořili si gólové možnosti. Karvinské vítězství však pohlídal Berkovec: zlikvidoval nájezd Hlúpika a v 77. minutě bravurně vyškrábl i pohotovou teč Voltra.

V závěru už Příbram otevírala hru až příliš. Málem toho využil deset minut před koncem Wágner, ale jeho nádherné nůžky zneškodnil Švenger, a poté ze sóla neuspěl ani Guba. Za defenzivní hazard nakonec hosty vytrestal Moravec, který po další přihrávce Letiče zavěsil z úhlu a v 86. minutě uzavřel stav na 4:1.

Fotbalová liga - 9. kolo:
MFK Karviná - 1. FK Příbram 4:1 (2:0)
Branky: 22. Budínský, 29. Wágner, 53. Nitrianský vlastní, 86. Moravec - 46. Mingazov. Rozhodčí: Marek - Paták, Polák. ŽK: Wágner - Soldát, Skácel, Voltr, Nitrianský, Mertelj. Diváci: 2814.
Karviná: Berkovec - Čolič, Panák, Janečka, Moravec - Mertelj, Budínský (80. Ramirez) - Ba Loua (72. Guba), Lingr (52. Smrž), Letič - Wágner. Trenér: Nádvorník.
Příbram: Švenger - Soldát (70. Pejša), Nitrianský, Tregler, Skácel (46. Mingazov) - Průcha, Květ - Hlúpik, Fantiš, Antwi - Slepička (11. Voltr). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: