Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 4:1Sparta vyhrála doma i podruhé v sezóně, porazila Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Buchtele 1 : 0
17. Košťálek 2 : 0
35. Piskáček 3 : 0
46. Marosz 3 : 1
52. Černoch 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty porazili ve 4. kole extraligy Pardubice 4:1. V nové sezóně si tak Pražané připsali třetí výhru, bilance jejich dnešního soka je opačná. Dynamo zatím vyhrálo jen jednou. Sparta vedla po dvou třetinách 3:0, teprve pak se prosadili i hosté, v extralize tak před svými fanoušky porazila Východočechy po dvou prohrách poprvé od ledna 2017.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Radost Sparty po prvním gólu. Autor gólu Jan Buchtele (vpravo).

Článek

První velkou možnost měl v páté minutě Pech po rychlé kombinaci s Formanem, na Kacetla ale recept nenašel. Zanedlouho Buchtele přidržel puk u postranního hrazení, po chvíli ho nahodil na branku Dynama a ten proplachtil přes clonící hráče až za záda pardubického gólmana.

Východočeši, kteří při svém dosud jediném venkovním vystoupení zaskočili Liberec a obrali ho o všechny body, působili vcelku neškodně. Vypovídal o tom i poměr střel v první třetině 19:3. Převahu sparťanů ještě promítl i do skóre v 17. minutě obránce Košťálek, když ranou bez přípravy zužitkoval výhodnou přesilovku čtyři na tři a připsal si již třetí trefu v sezoně.

Hned zkraje druhé třetiny mohl navýšit vedení domácích Forman, hosté mu ale díky velké obětavosti skórovat nedovolili. Poté se během krátké doby vyznamenali oba gólmani: nejprve domácí Machovský vykryl vyrážečkou pokus Čáslavy, na druhé straně Kacetl včas utěsnil místo u pravé tyče po ráně Silla, jenž se dostal k dorážce vlastní střely.

Kacetl měl ve 28. minutě i obrovské štěstí, že Kumstát nedokázal do prázdné branky zamést kotouč, který po střele vypadl za jeho zády. Hra měla vcelku klidný průběh, i proto, že Machovský byl při ojedinělých příležitostech hostů bezchybný. Místo toho našel na konci 35. minuty Jarůšek najetého beka Piskáčka a bylo to 3:0.

Jiskru naděje pro Východočechy sice vykřesal ve třetím dějství Marosz, jenže pak se dostal za záda hostujících zadáků Černoch a vrátil Spartě klid i tříbrankový náskok. V 55. minutě sice hosté překonali Machovského podruhé, jejich trefa ale nebyla uznána kvůli úmyslnému kopnutí bruslí.

4. kolo hokejové extraligy:
Sparta Praha - Pardubice 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Buchtele, 17. Košťálek (Blain, P. Vrána), 35. Piskáček (Jarůšek), 52. Černoch (Kalina, Sill) - 46. Marosz (P. Sýkora). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 8335.
Machovský - Blain, Kalina, Košťálek, T. Pavelka, Delisle, Piskáček, T. Dvořák - Jarůšek, P. Vrána, Říčka - Černoch, Sill, Smejkal - Forman, Pech, Kumstát - Kudrna, Klimek, Buchtele. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Kacetl - Cardwell, Wishart, Trončinský, Hrabal, Budík, Čáslava, Holland - Treille, Bubela, T. Svoboda - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Miromanov, Poulíček, Perret - Mandát, Dušek, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: