Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 2:4Zlín vyhrál v Karlových Varech a přeskočil domácí v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Šenkeřík 1 : 0
17. Kubiš 1 : 1
24. Poletín 1 : 2
25. Rachůnek 2 : 2
33. Šlahař 2 : 3
37. Fořt 2 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary
Aktualizováno

Hokejisté Zlína vyhráli ve 4. kole extraligy na ledě Karlových Varů 4:2, připsali si druhou výhru v sezóně a přeskočili svého dnešního soupeře v tabulce. Hosté o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, kdy se střelecky třikrát prosadili.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Je tam další. Zlínští hráči se radují z gólu v Karlových Varech.

Článek

Oba týmy dnes postrádaly několik hráčů ze základní sestavy. Domácím chyběli zranění Podlipnik a Plutnar, Zlín nemohl využít služeb disciplinárně potrestaných obránců Ference a Gazdy.

Západočeši měli hned v úvodu výhodu přesilové hry, kterou však nevyužili. Mikúš trefil jen brankovou konstrukci. Zlín hrozil z rychlých protiútoku, gólman Novotný však dokázal všechny situace vyřešit. Popelka poté minul odkrytou část branky.

Bezbrankový stav se změnil až v 15. minutě, kdy se domácí zásluhou Šenkeříka dostali do vedení. Zlín však dokázal rychle odpovědět. Po akci na jeden dotek vyrovnal Kubiš.

Ve 24. minutě při vyloučení zlínského Fořta ujel karlovarské obraně v oslabení Poletín a otočil vývoj zápasu. Ani hosté se neradovali z vedení dlouho, v pokračující početní výhodě povýšené navíc vyloučením Freibergse přesně zakončil Rachůnek.

Posunout Energii zpět do vedení mohl opět v oslabení Gorčík, ale jeho únik skončil jen na tyčce hostující branky. Po nenápadné akci udeřil ve 33. minutě Šlahař, který střelou z pravého kruhu nachytal do té doby pozorného Novotného. Po vedoucí brance ovládli Jihomoravané zbytek druhé třetiny a navíc přidali i čtvrtý gól.

I když trenéři Karlových Varů v závěrečná třetině změnili složení první formace, odehrála se třetí dvacetiminutovka zcela v režii Beranů. Hosté si s přehledem pohlídali dvoubrankové vedení a nedovolili domácím snížit. Karlovy Vary si tak připsali druhou porážku ve třetím domácím utkání v řadě.

4. kolo hokejové extraligy
Karlovy Vary - Zlín 2:4 (1:1, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Šenkeřík (Kohout), 25. T. Rachůnek (Gríger) - 17. Kubiš (Kulda, M. Novotný), 24. Poletín (P. Sedláček, Valenta), 33. Šlahař (Ondráček, Nosek), 37. Fořt (Ondráček, Šlahař). Rozhodčí: Pešina, Veselý - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3323.
F. Novotný - D. Krejčí, Sičák, M. Rohan, Vágner, Šenkeřík, Kovačevič, Šafář - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Gríger, Beránek - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Havránek, Kverka, T. Mikúš Trenéři: Pešout, Mariška a Kněžický.
Sedláček - Nosek, Freibergs, Valenta, Žižka, Matějíček, Řezníček, M. Novotný - Kulda, Fořt, Kubiš - Ondráček, Herman, Šlahař - Poletín, P. Sedláček, Karafiát - Popelka, Fryšara, Werbik. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: