Hlavní obsah

Hradec Králové - Olomouc 4:1Hradec i se Smoleňákem zdolal Olomouc a má třetí výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Vincour 1 : 0
21. Koukal 2 : 0
27. Miškář 3 : 0
30. Mráz 3 : 1
56. Paulovič 4 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové
Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 4. kole extraligy Olomouc 4:1 a připsali si třetí výhru v řadě. Naopak Olomouc poprvé v sezóně nebodovala a klesla v tabulce za svého dnešního soupeře. Východočeši, v jejichž sestavě se poprvé objevil útočník Radek Smoleňák, jsou už třetí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Hradce Králové Tomáš Martinec.

Článek

Trenéři domácích tentokrát poslali do branky Jaroslava Pavelku, přestože tým s Brandonem Maxwellem v zádech vyhrál předešlá dvě utkání. V mužstvu se objevil také bývalý reprezentační kapitán Smoleňák, který v minulé sezoně v Mountfieldu působil. V létě se ale snažil získat angažmá v zahraničí, a když se mu to nezdařilo, podepsal kontrakt na východě Čech.

Hradečtí byli od začátku aktivnější. V první třetině povolili hostům jen pět střel. Domácí pálili třináctkrát, přesto se prosadili jen jednou. Ve 12. minutě skóroval v přesilovce pohotově dorážející Vincour a navázal tak na trefu z předešlého domácího zápasu.

Ve druhé části byli domácí střelecky úspěšnější a prakticky rozhodli o tom, kdo bude brát tři body. Hned ve 21. minutě kapitán Koukal trochu netradičně zkusil střelu "golfákem" a trefil horní roh branky. O šest minut později navíc Hradec zvýšil. Před brankou se nejlépe zorientoval Miškář.

Olomouc měla záchvěvy, ale domácí byli přímočařejší a nebezpečnější. Ve třetí části to opět ukázala třetí útočná formace Mountfieldu. Ve 43. minutě zakončil její akci Paulovič, který se trefil poprvé v české extralize.

Hosté se ještě zvedli. V 52. minutě Laš tvrdě přes obránce vypálil a pokořil Pavelku. Hradecký gólman však poté týmu pomohl, zasáhl při několika ošemetných situacích a i díky němu Hanáci utkání již více nezdramatizovali.

4. kolo hokejové extraligy:
Hradec Králové - Olomouc 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Vincour (Piché, Koukal), 21. Koukal (Zámorský), 27. Miškář (Zámorský, Berger), 43. Paulovič (Bičevskis, Miškář) - 52. Laš (J. Káňa, J. Knotek). Rozhodčí: Hradil, Kika - Lederer, Ganger. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4420.
J. Pavelka - Zámorský, Piché, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Berger, Bičevskis, Miškář - Paulovič, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Lukáš - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Dujsík - J. Káňa, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - Skladaný, Strapáč, Holec - V. Tomeček, Mráz, Ostřížek. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín