Hlavní obsah

Calgary může dohnat dnešního soupeře

, 28. listopadu 2006

Přesně dvě třetiny mužstev se dnes zapojí v NHL do hry. Zajímavé je, že polovina zápasů se dnes odehraje na území Kanady. Toronto hostí Boston a nebude chtít před sebe v divizi pustit Montreal, který přivítá Floridu. Další tři duely se odehrají na kluzištích klubů severozápadní divize. V jednom z nich se utkají dokonce pouze soupeři z této velmi vyrovnané divize.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Calgary bude mít příležitost opustit její poslední místo. Domácí dali v první polovině listopadu zapomenout na nevydařený říjen. Potom však odehráli tři ze čtyř zápasů venku a neuspěli ani v jediném z nich. O víkendu se vrátili bez bodu z pacifické divize a mají co dohánět. Plameny postaví po drobném odpočinku opět do branky Kiprusoffa. V obraně před ním je s otazníkem start Warrenera. V útoku nadále chybí Yelle a tudíž se proti bývalému klubu postaví pouze Tanguay. Mužstvo se potřebuje soustředit především na hru v oslabení.

Colorado má odehráno o jedno utkání více než soupeř a stejně je na tom též s počtem výher. Ve druhé polovině listopadu se mu podařilo zastavit pozvolný propad. Ke dvěma výhrám minulý týden týmu pomohl Theodore, který nastoupí i dnes, ačkoli celkově je na tom hůře než Budaj a byl i u série listopadových porážek. Proti bývalému mužstvu si nezahraje nejspíše obránce Leopold. V útoku nadále chybí zkušení Turgeon a May. V návrat do sestavy Colorada naopak doufá český útočník Hejduk. Hosté by rádi udrželi padesátiprocentní úspěšnosti ve venkovních zápasech.

Bookmakeři bwin jim ovšem příliš nadějí nedávají. Na výhru domácího Calgary včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,51. Série osmi vzájemných zápasů v minulé sezóně opravdu měla významného jmenovatele, kterým bylo domácí prostředí. Předtím však bylo Colorado zvyklé na kluzišti dnešního soupeře alespoň jednou za sezónu vyhrát. Na to, že se mu to podaří i dnes a odvrátí tak možnost, že by jím bylo dostiženo, je vypsán kurs 2,6.

Reklama