Hlavní obsah

Rolinek pomohl třemi body k výhře Pardubic nad Vítkovicemi

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic naplno bodovali i v třetím domácím vystoupení za sebou a díky výhře 5:1 nad Vítkovicemi se přiblížili na třetí pozici druhým Českým Budějovicím na rozdíl jediného bodu. Dvěma góly a jednou asistencí se na tom podílel útočník Tomáš Rolinek. Ostravané naopak vyšli potřetí v řadě naprázdno a klesli na předposlední místo.

Článek

Domácím se vrátil do sestavy obránce Píša, který po skončení disciplinárního trestu doléčil i zlomený palec na pravé ruce. Aktivnější byly v úvodu Vítkovice. Hned v druhé minutě se dostal před brankáře Lašáka Krenželok, ale přestřelil. Potom přihrál Hubáček osamocenému Burgrovi, ale centr první formace Ostravanů minul branku.

Moeller pak přečkal krátké oslabení a při hře čtyř proti čtyřem otevřel v 7. minutě skóre. Rolinek napřáhl metr za modrou čárou a kotouč si našel cestu do levého horního rohu překvapeného gólmana Štěpánka, který stejně jako v minulém utkání ve Zlíně zaskočil za nemocného Pince. Za 104 sekund kapitulovala vítkovická dvojka znovu, když se při signalizovaném vyloučení prosadil Pivko.

Štěpánek se chytil až v dalším průběhu zápasu, kdy kryl pokusy Ondřeje a Pivka. Na druhé straně se dostal před Lašáka Burger, ale slovenské gólman jeho blafák chytil. Hostům se nedařilo, což dokumentoval i fakt, že při jejich přesilovce ohrozili Štěpánka Hlinka a Kolář.

Druhou část načal možností hostující Köhler, na opačné straně zahrozil nejlepší kanonýr soutěže Sýkora. Potom minul v dobré pozici pardubický Starý a v přesilovce se prodíral opět Sýkora, ale jeho bekhendový pokus nemohl Štěpánka překvapit.

V 33. minutě se naskytla hostům dvouminutová přesilovka pěti proti třem, protože po Trvdíkově vyloučení si domácí kouč Říha stěžoval tak vehementně, že sudí Minář udělil trest ještě pardubické hráčské lavici. Východočeši se proti vítkovickému zámku odolali a v 37. minutě pojistil vedení opět Rolinek, který se po Čáslavově přihrávce dostal za obránce a přesnou ránou k levé tyči nedal vítkovickému gólmanovi šanci.

V závěrečné části si Pardubice bez potíží výhru pohlídaly a v 52. minutě ještě sedm sekund po skončení přesilové hry zvýšily náskok. Koukal nejdříve po Kolářově akci tečoval puk do tyče, ale potom bez potíží doklepl do prázdné branky. Za 33 sekund se prosadili hosté a Lašákovi pokazil čisté konto Krenželok. Poslední slovo měl ale pět a půl minuty před koncem domácí Andrašovský.

Moeller Pardubice - Vítkovice Steel 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Rolinek, 8. Pivko (Rolinek), 37. Rolinek (Čáslava), 52. Koukal (Kolář), 56. Andrašovský (Tvrdík) - 53. Krenželok (R. Procházka). Rozhodčí: Minář - Machálek, Škach. Vyloučení: 9:8. Bez využití. Diváci: 7684.
Pardubice: Lašák - Píša, Havíř, Snopek, M. Čech, Čáslava, Linhart, M. Šeda - P. Sýkora, Rolinek, Pivko - Čaloun, M. Hlinka, Andrašovský - F. Mrázek, Tvrdík, Ondřej - Kolář, Koukal, Starý. Trenéři: Říha a Rohlík.
Vítkovice: J. Štěpánek - Kuboš, Gulaši, Jurečka, S. Hudec, Jasečko, Chmelíř, Sedlák - Kropáč, Burger, P. Hubáček - Irgl, Šimíček, T. Káňa - E. Weissmann, Mikula, Krenželok - R. Procházka, Tomášek, Köhler. Trenéři: Fryčer a Bolek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice