Hlavní obsah

Sevilla - Real Madrid 3:0Vaclík neinkasoval a Sevilla nařezala Bílému baletu. Senzačně prohrála i Barcelona

Praha

Čisté konto a k tomu drtivé vítězství 3:0 slaví ve Španělsku gólman Tomáš Vaclík v dresu Sevilly. Ta na domácím stadiónu nařezala slavnému Realu Madrid, který je soupeřem Viktorie Plzeň v Lize mistrů. Nevedlo se ani Barceloně. Katalánský klub prohrál na stadiónu posledního Leganés 1:2. Obhájci titulu utrpěli první soutěžní porážku v sezóně, ale po zaváhání Realu dál vedou tabulku.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Bezmocný Courtois měl svým spoluhráčům z Realu hodně co říct, jeho brankářský protějšek Vaclík slavi

Článek
Fotogalerie

Belgičan Courtois se mohl ukázat šéfům Realu, jenže v Seville třikrát lovil míč ze sítě už během prvního poločasu. Bílý balet nastoupil se všemi hvězdami včetně Modriče, Balea, Kroose či třeba Sergia Ramose, přesto musel překousnout drtivou porážku.

Český gólman Tomáš Vaclík neinkasoval ani ve druhém poločase (jedna branka Realu neplatila kvůli ofsajdu) a mohl slavit velké vítězství. Poradil si přitom s pokusy Modriče, zneškodnil i sólo Balea a byl jednou z hvězd vítězů.

Messi zvonil na spojnici, Piqué chyboval

Barcelonu poslal do vedení ve 12. minutě Coutinho povedeným volejem. Chvíli nato mohl zvýšit Messi, ale trefil spojnici tyče a břevna. Domácí se favorita nezalekli a před pauzou donutili ke dvěma těžkým zákrokům brankáře Ter Stegena.

Hráči Leganés ještě lépe začali druhý poločas. V 52. minutě vyrovnal hlavou nepokrytý El Zhar a hned za minutu otočil skóre Óscar Rodríguez, kterému před odkrytou branku přihrál chybující stoper Piqué.

V 80. minutě se domácí gólman Cuéllar blýskl proti Coutinhově střele i dorážce Rakitiče a pomohl Leganés k historické výhře nad Barcelonou.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Bilbao - Villarreal 0:3
Branky: 66. Fornals, 80. Funes Mori, 89. Toko Ekambi
Leganés - FC Barcelona 2:1
Branky: 52. El Zhar, 53. Óscar Rodríguez - 12. Coutinho
FC Sevilla - Real Madrid 3:0
Branky: 17. a 21. André Silva, 39. Ben Yedder
Valencie - Vigo 1:1
Branky: 25. Batshuayi - 82. Aspas

Reklama

Související témata: