Hlavní obsah

Mezikonferenční duel bratrů Timmonenů

, 29. listopadu 2006

Středeční program NHL je na počet zápasů o mnoho chudší než ten včerejší. Odehrají se v něm pouze tři zápasy. Chicago odvolalo hlavního trenéra a nastoupí dnes proti Dallasu, který neporazilo čtyři dlouhé roky. San Jose neobdrželo již ve dvou zápasech žádnou branku a dnes jede na led Minnesoty. Ve Philadelphii se střetnou týmy, které zaváhaly na začátku sezóny.

Článek

Letci již dokonce odvolali trenéra, ale pořádného zlepšení se dosud nedočkali. Momentálně alespoň bodovali ve třech zápasech v řadě, což se jim předtím v probíhající sezóně nepodařilo. Ve všech těchto zápasech se Philadelphia nechala přestřílet a brankář Niittymaki se měl tedy co otáčet, aby pomohl obecně málo skórujícím spoluhráčům. Ti se trochu zvedli především po návratu Forsberga do sestavy. Druhá polovina listopadu je pro Philadelphii zatím jednoznačně nejlepším obdobím, které by ovšem potřebovala ještě dnes a zítra vylepšit. Nebudou u toho určitě tři dlouhodobí marodi.

Nashville se bude muset obejít bez stejného počtu hráčů. Poprvé se tedy dočká dvou startů v řadě v této sezóně náhradní brankář Mason. Tým s ním v zádech prohrál pouze na počátku sezóny, do níž nevstoupil jako celek dobře. Od poloviny října je ovšem vše jinak. V listopadu Nashville odešel z ledu bez bodu jenom tehdy, když nedokázal vstřelit gól. V posledních zápasech se mu ovšem daří přesilovky a zároveň nedostává branky ve vlastním oslabení. Predátoři totiž působí jako kompaktní tým, z něhož např. zatím nikterak nevyčuhuje žádný kanonýr.

Na obou stranách kluziště se v obranách objeví na ledě hráč se jmenovkou Timonen, což není náhoda, protože jde o finské bratry, na něž se přijedou podívat i rodiče. Bookmakeři bwin očekávají, že ze dvou bodů se bude radovat ten známější, zkušenější a starší z nich. Mladší Jussi obléká dres domácí Philadelphie, na jejíž úspěch včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů je vypsán kurs 2,3. Starší Kimmo velmi pomáhá hostujícímu Nashvillu k vedení v divizi. Na dvoubodový úspěch Nashvillu si lze vsadit v kursu 1,65.

Reklama