Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 3:1Mladá Boleslav otočila zápas se Spartou, třemi body se zaskvěl Klepiš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kumstát 0 : 1
40. Bernad 1 : 1
41. Orsava 2 : 1
60. Klepiš 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 5. kole extraligy Spartu 3:1 a po úvodních třech duelech bez bodu podruhé za sebou uspěli. Středočeši navázali na nedělní výhru na ledě mistrovské Komety Brno 2:0. Třemi body za gól a dvě asistence se proti Pražanům zaskvěl útočník Jakub Klepiš. Sparta v šestém utkání v sezóně teprve podruhé nebodovala.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský inkasuje druhý gól.

Článek

Domácím patřil tradičně tlak v úvodu utkání, který byl umocněný přesilovou hrou, ale Sparta odolala. O dost nebezpečnější byla první početní výhoda hostů v polovině první třetiny, ale dva nebezpečné pokusy Gregorce brankář Krošelj pokryl. V další přesilovce Pražanů pálil nebezpečně z mezikruží Pavelka, ale slovinský brankář Mladé Boleslavi zasáhl lapačkou.

Pořádně hektický byl úvod druhé části. V úvodu přesilovky při vyloučení kapitána Mladé Boleslavi Hanzlíka trefil Gregorc tyčku, hned po zisku puku ujížděl hostující obraně Skalický, ale jeden z vracejících se obránců jej dokázal vyrušit při zakončení. Nakonec ale pokračující početní výhoda skončila gólem Sparty. Formanovu střelu ještě dokázal Krošelj betonem vyrazit, ale volný Kumstát otevřel skóre zápasu.

Do dvoubrankového vedení mohl hosty poslat Pech, ale domácí brankář mu gól doslova ukradl skvělým zákrokem na brankové čáře. Na druhé straně byl nejblíže ke vstřelení gólu Klepiš, ale odkrytou branku minul. Domácí se dočkali vyrovnání 39 sekund před koncem druhé třetiny, kdy při Blainově trestu z pozice za pravým kruhem překonal Machovského obránce Bernad.

A jak Mladá Boleslav druhou třetinu skončila, tak začala tu třetí. Klepiš našel přes šířku útočného pásma Orsavu a ten propálil sparťanského gólmana podruhé. Velkou šanci na vyrovnání měl přesně čtyři minuty před koncem Buchtele, ale v ideální pozici mířil pouze do výstroje domácího gólmana.

Potom hledal Kudrna na zadní tyči Říčku, ale ten na puk nedosáhl. Dvě minuty před koncem pak sáhli sparťané ke hře bez brankáře a 14 vteřin před koncem do prázdné branky pečetil výsledek Klepiš.

5. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 40. Bernad (Vondrka, Klepiš, 41. Orsava (Klepiš, Žejdl), 60. Klepiš - 23. Kumstát (Forman, Kalina). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Lučan, J. Ondráček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 3679.
Mladá Boleslav: Krošelj - Bernad, Jan Hanzlík, Pláněk, Němeček, Kotvan, Dlapa - Klepiš, Žejdl, Orsava - Vondrka, Skalický, Pacovský - D. Šťastný, P. Musil, M. Látal - M. Procházka, Najman, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Košťálek, Gregorc, Delisle, Piskáček, T. Pavelka - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Klimek, Buchtele - Jarůšek, P. Vrána, Říčka - Černoch, Sill, Smejkal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: