Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 1:0Letenští ztratili ve šlágru neporazitelnost i Stanciua, Viktoria se dotáhla na vedoucí Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Radakovič (vlastní) 1 : 0
Záznam online reportáže

Urputná bitva ano, fotbalové pokoukání ne. Dlouho očekávaný šlágr ve Štruncových sadech rozhodl v duelu 10. ligového kola jediný gól. Dal si ho Radakovič do vlastní sítě a Plzeň porazila Spartu 1:0. Letenští tak ztratili neporazitelnost a ve Štruncových sadech nevyhráli už sedmkrát za sebou od srpna 2011. Obhájce titulu se v tabulce bodově dotáhl na vedoucí Slavii a napravil pondělní výprask v Jablonci. V nastavení byl navíc po konzultaci u videa vyloučen sparťan Stanciu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanonýr Viktorie Plzeň Michael Krmenčík v akci během ligového šlágru se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Sparta nasadila v Plzni sestavu, která se v poslední době stabilizovala, Viktoria na porážku v Jablonci zareagovala dvěma změnami. Hejda s Procházkou nahradili v základní jedenáctce Pernicu s Kolářem. Kapitán Hubník, který se na Střelnici zranil, tedy nechyběl a nastoupil.

Zápas začal svižně a hned v 9. minutě přinesl první vzrušení. Sparťan Kaya vyrobil hrubku, když při rozehrávce trefil na zemi ležícího Chipcia a nabídl šanci Kermenčíkovi. Útočníka zastavil Radakovič, jehož skluz zkoumal videorozhodčí, ale penalta se nepískala. Před druhou brankou se strhla velká potyčka po srážce gólmana s Tettehem, za kterou letenský útočník a Limberský dostali žlutou kartu.

Také další šance se chopil Krmenčík. Zbavil se i Frýdka a pláchl všem obráncům, postupoval sám na brankáře, jenže Nita byl na zemi včas a dlouhé sólo zneškodnil. Hosté odpověděli postupným útokem, na jehož konci Šural z dobré pozice netrefil bránu.

Také po přestávce pokračovala úporná bitva, v níž tvrdé souboje a fauly převažovaly nad fotbalovými finesami. Sparta se čisté šance dočkala v 62. minutě. Stanciu výborně vysunul Tetteha, proti němuž vyběhl Kozáčik a nechal prázdnou branku. Ghaňan si toho všiml a gólmana přehodil, jenže mezi tyče se netrefil. Další střely na plzeňskou svatyni vysílal Kanga, ale také nepřesně.

Udeřili až domácí. Po rozehraném rohu se do míče opřel Procházka, trefil soupeře Radakoviče, s jehož nechtěnou tečí míč doputoval do brány. V nastavení mohl další Kozáčikův výlet mimo branku potrestat Šural, ani on však vyrovnat nedokázal. V nastavení byl navíc po konzultaci u videa vyloučen sparťan Stanciu.

Fotbalová liga - 10. kolo:
Viktoria Plzeň - Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branka: 75. vlastní Radakovič. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Kubr. ŽK: Limberský, Hrošovský, Petržela - Tetteh, Šural, Kanga, Kaya, Costa, Vácha. ČK: 90.+9 Stanciu. Diváci: 11 489 (vyprodáno).
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Procházka (90. Pernica), Hrošovský - Kopic (54. Petržela), Hořava, Kovařík - Krmenčík (87. Řezníček). Trenér: Vrba.
Sparta: Nita - Radakovič, Kaya (89. Mebrahtu), Costa - Chipciu, Stanciu, Kanga, Frýdek (58. Vácha), Plavšič (84. Pulkrab) - Šural, Tetteh. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: