Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 2:0Olomouc zabrala po dvou prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Galvas 1 : 0
60. Tomeček 2 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce zdolali v 5. kole extraligy Vítkovice 2:0, zabrali po dvou porážkách za sebou a radovali se z třetí výhry v sezoně. Vítěznou branku vstřelil v 57. minutě obránce Jakub Galvas a 36 sekund před koncem pojistil výsledek při power play útočník Vojtěch Tomeček. Slovenský brankář Branislav Konrád si díky 19 úspěšným zákrokům připsal poprvé v sezóně čisté konto. Ostravané ve třetím vystoupení v sezóně venku ztratili první body.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Branislav Konrád a Robin Staněk z Olomouce se mohli v utkání s Vítkovicemi radovat z výhry

Článek

Hned ve druhé minutě se ke střele z mezikruží dostal domácí Burian, jehož střelu sice Bartošák chytil, ale nedokázal ji udržet. Z branky se Olomouc neradovala jen kvůli pohotovému zásahu hostující obrany. Vítkovice se dostaly do první vážnější šance v šesté minutě, kdy Konráda po dobré Zdráhalově střele zachránilo břevno.

V druhé polovině úvodní třetiny se hostům nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce dva úniky dvou proti jednomu a v dalších šancích je vychytal skvělý Konrád. Na druhé straně se objevil sám před Bartošákem Tomeček, který však trefil pouze betony hostujícího brankáře.

Přesně v polovině první třetiny zůstal po jednom ze zákroků u mantinelu ležet na hrací ploše vítkovický obránce Trška. Kvůli zranění v dolní části těla musel být z hrací plochy odvezen na nosítkách.

Druhá třetina přinesla šance většinou jen na olomoucké straně. Pěknou individuální akci předvedl Irgl, který nejdříve zakončil a poté ještě v pádu našel volného Koloucha, jehož skvělým zákrokem vychytal Bartošák. Nadějnou šanci si vytvořila také čtvrtá olomoucké formace, jenže Mráz nedokázal zasunout puk do prázdné branky za již překonaného brankáře hostí.

Při přesilovce Olomouce tři minuty před koncem předvedl Bartošák fantastický zákrok proti Kolouchově střele z bezprostřední blízkosti. Hosté mohli vedle dvou přesilovek skórovat paradoxně jen v oslabení, kdy svůj únik zakončoval Roman pouze bekhendem do připraveného Konráda.

Třetí třetina začala opět opatrnějším hokejem z obou stran. Olomouc se snažila hrát v pásmu hostů, kteří ale pozorně bránili a vyráželi do brejkových situací. Při chuti byl především olomoucký Kolouch, který se chtěl vytáhnout před svými nedávnými spoluhráči. Ani on však nedokázal pozorného Bartošáka překonat.

To se povedlo až Galvasovi necelé čtyři minuty před koncem. Vítkovice byly blízko vyrovnání přesně minutu před koncem, kdy puk proskotačil po brankové čáře Konrádovy branky. Konečnou pečeť výsledku dal gólem do prázdné branky Tomeček.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 57. J. Galvas (Jergl), 60. V. Tomeček (Ondrušek). Rozhodčí: Šír, Obadal - Gebauer, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4079.
Olomouc: Konrád - Vyrůbalík, Škůrek, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Dujsík - J. Káňa II, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - Jergl, Strapáč, Skladaný - V. Tomeček, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Tomajko a Moták.
Vítkovice: Bartošák - Trška, Výtisk, Šidlík, D. Krenželok, Baranka, Hrbas - Dej, O. Roman, D. Květoň - Schleiss, Lev, Olesz - Tybor, Mahbod, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: