Hlavní obsah

Dukla - Zlín 1:1Dukla zůstavá na chvostu, o výhru nad Zlínem ji připravil Beauguel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Tetour 1 : 0
48. Beauguel 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Dukly nedotáhli do vítězného konce slibně rozjetý zápas se Zlínem a po remíze 1:1 se dál choulí na poslední příčce ligové tabulky. Pražany sice poslal do vedení v 18. minutě Tetour, jenže krátce po přestávce srovnal Beauguel.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jean-David Beauguel ze Zlína (vlevo) se raduje se spoluhráčem Josefem Hnaníčkem z vyrovnávacího gólu.

Článek

Sestava Dukly doznala proti poslednímu duelu v Olomouci hned tří změn. V základní jedenáctce dostali důvěru Brandner, Schranz a také osmnáctiletý Kott, který zažil ligovou premiéru.

Zlíňané dejvický celek od jeho návratu mezi elitu ještě neporazili, na Julisce ale v sobotu začali lépe. Chybu v rozehrávce brzy po výkopu však nepotrestal Francouz Beauguel. Poprvé v sezóně se objevil v základu Lukáš Železník a za důvěru se málem odvděčil gólem. Ve 3. minutě k němu po autovém vhazování doskákal balón a hostující útočník ho hlavou nasměroval do břevna!

Parta Romana Skuhravého se rozjížděla pomaleji, její první vážnější příležitost však mohla hned skončit gólovou radostí. Po centru Schranze hlavičkoval zblízka zapomenutý Holenda, jenže trestuhodně minul tři tyče. Zkušený forvard si náladu spravil v 18. minutě. Dostal se k míči dřív než obránce Buchta a předložil ho nabíhajícímu Tetourovi, který ho nekompromisně uklidil pod břevno. Čtyřiadvacetiletý záložník slavil první zásah v sezóně, z ligové trefy se těšil poprvé od 17. února, kdy skóroval shodou okolností právě proti Zlínu.

Beauguel zmrazil Julisku

Ofenzívní fotbal bavil diváky i nadále. Domácí toužili náskok pojistit, jenže Holenda po rohu hlavičkoval vysoko nad a debutující Kott po Tetourově přihrávce také přestřelil.

Neproměněné příležitosti domácí mrzely. Hned po přestávce totiž odcentroval Matejov a bývalý forvard Dukly Beauguel usměrnil míč přesně k tyči. Hosté zvýšili aktivitu a jejich obrat mohl v 52. minutě dokonat Železník, po povedeném centru Jiráčka však nezamířil do černého.

Dukla se s remízou nechtěla smířit, ale na velkou šanci čekala až do 71. minuty. Střídající Djuranovič, jenž nahradil Holendu, si naběhl na krásný balón za obranu, jenže jeho lob úspěch neslavil. Když v 83. minutě hlavičkoval Ďurica po přímém kopu pouze do rukavic brankáře Dostála a v nastavení odmával asistent rozhodčího Nádvorník ofsajd Beauguelovi, který Radu hlavou překonal, skončilo utkání 10. kola smírně 1:1.

10. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Fastav Zlín 1:1 (1:0)
Branky: 18. Tetour - 48. Beauguel. Rozhodčí: Lerch - Nádvorník, Ratajová. ŽK: Miloševič, Raspopovič, Djuranovič - Beauguel, Buchta. Diváci: 1831.
Dukla: Rada - Miloševič, Raspopovič, Ďurica, Chlumecký - Kott (56. Doumbia), Bezpalec, Tetour - Brandner, Holenda (70. Djuranovič), Schranz (84. Bilovský). Trenér: Skuhravý.
Zlín: Dostál - Hnaníček, Buchta, Gajič - Matejov (88. Libor Holík), Podio, Hronek (67. Slaměna), Jiráček, Bartošák - Beauguel, Železník (72. Jakubov). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: