Hlavní obsah

Budeme se modlit za Kobylky, plánují v Liberci

ALKMAAR

Trochu víc pověstného štěstí chybělo ve středu fotbalistům na hřišti nizozemského Alkmaaru k zajištění přímého postupu do jarní části Poháru UEFA. Severočeši vedli ještě v 89. minutě o gól, pak ale inkasovali a o jejich osudu rozhodne vývoj ve skupině C, která bude dohrána už bez účasti českého klubu v polovině prosince. Liberec potřebuje, aby Grasshoppers Curych vyhrál v portugalské Braze.

Článek

Kapitán Tomáš Zápotočný litoval toho, jak smolně Liberci proklouzla výhra mezi prsty. "Byli jsme velmi blízko vítězství, a teď jsme smutní. Skvělému soupeři jsme dokázali dát dva góly, dvakrát jsme sice inkasovali, ale i tak to bylo slušné," tvrdil Zápotočný, autor liberecké vedoucí branky z 26. minuty. "Pudil rychle kopl roh a soupeři ke mně nestihli přistoupit," popsal svůj zásah liberecký obránce.

Připustil, že šance Slovanu na proklouznutí do dalších bojů se po dnešku výrazně zmenšila. "Je už malá, ale my jsme si to asi prohráli v Braze, kde se nám to vůbec nepovedlo," připomněl Zápotočný zápas, v němž Liberec podlehl 0:4. "Teď to mají v rukou už jiná dvě mužstva, bude to hodně o štěstí," dodal Zápotočný.

Záložník Petr Papoušek mohl být hrdinou, protože v 85. minutě vstřelil druhý liberecký gól. Ten ale nakonec vysněný postup nepřinesl. "Během chvíle se moje obrovská radost změnila ve strašné zklamání. Po tom našem gólu nás rozhodčí ani nenechal se chvíli radovat, nemohli jsme tak soupeře rozhodit. Na druhou stranu jsme to už nějak měli udržet, tohle je obrovská škoda," posteskl si Papoušek.

Postupové šance podle něj ještě úplně neumřely. "Pořád ještě dýcháme, to je důležité. Dokud bude nějaká šance, musíme věřit tomu, že Curych Braze nějaké body sebere. Budeme se modlit," dodal Papoušek.

Reklama

Související témata: