Hlavní obsah

Lacko se v Le Mans i přes trápení postavil na stupně vítězů

Le Mans

Adam Lacko dojel v závodech mistrovství Evropy tahačů v Le Mans pátý a třetí. Úřadující šampión tak v průběžném hodnocení seriálu dál drží druhou příčku, na vedoucího Němce Jochena Hahna ztrácí 77 bodů.

Foto: BUGGYRA media

Adam Lacko s tahačem Buggyra na trati.

Článek

Lacko musel vedle soupeřů bojovat také s nastavením svého vozu. Důvodem byl nový povrch na francouzském okruhu. I přes tyto komplikace dokončil druhý závod třetí. Jeho týmový kolega Oly Janes přidal další důležité body v hodnocení nováčků a přibližuje se průběžné druhé pozici.

Obhájce titulu se úvodní jízdou víkendu doslova protrápil. Z deváté pozice, na kterou se propadl po startu, se dokázal probojovat na šestou, což se v danou chvíli rovnalo maximu možného. „Je to boj, prostě nám to tu vůbec nejede. Proti loňsku je nový povrch a zatím se nám nedaří najít ideální nastavení podvozku. Musíme s tím do dalšího závodu něco udělat. Takhle to nejde," láteřil Lacko. Po dodatečné penalizaci Reinerta se po závodě posunul na konečnou pátou pozici.

Druhá pohárová jízda pro pilota týmu Buggyra dopadla o poznání lépe, dojel na třetí pozici. „Po startu jsem jen sledoval, co tam René předvádí a bylo mi jasné, že to musí dopadnout špatně. Naštěstí jen pro něj. Já se chvíli pokoušel dostat před Steffi, ale víc jsem se pak pral s autem. Teplota stoupala víc a víc, a když se pak do toho ještě přidal Hahn... Oddychl jsem si až po odmávání závodu. Na pit lane jsem ale nedojel, protože mi po průjezdu cílem úplně přestalo jet auto. Ze třetího místa mám radost. Všechny své rivaly jsem nechal za sebou," oddechl si Lacko.

Závody ME tahačů v Le Mans (Francie):
První závod:
1. Hahn (Něm./Iveco) 23:17,734,
2. Lenz (Něm./MAN) -1,758,
3. Kiss (Maď./Mercedes) -7,297,
...5. Lacko (ČR/Buggyra) -14,494.
Druhý závod:
1. Kursim (Něm./Iveco) 23:24,477,
2. Halmová (Něm./Iveco) -1,819,
3. Lacko -2,763,
..17. Vojtíšek (ČR/MAN) -3 kola.
Průběžné pořadí ME:
1. Hahn 307,
2. Lacko 230,
3. Albacete (Šp./MAN) 195.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint