Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 3:0Sigma hrála 1000. zápas v nejvyšší soutěži, ale z Liberce odjela s výpraskem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kačaraba 1 : 0
76. Koscelník 2 : 0
96. Hybš 3 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc sehrála s Libercem svůj 1000. zápas v nejvyšší soutěži, ke slavení však důvod neměla. Jubilejní duel Hanáci prohráli 0:3, navíc červenou kartu dostal Šimon Falta. Hosté na branku Liberci za devadesát minut nevystřelili ani jednou.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Taras Kačaraba z Liberce a Šimon Falta z Olomouce.

Článek

Rozhodující gól vstřelil už v prvním poločase svým premiérovým gólem v české soutěži Taras Kačaraba. Po pauze ho napodobil první trefou ve Fortuna lize Martin Koscelník a v závěru přidal třetí gól Matěj Hybš. U všech branek Slovanu byl Petr Ševčík.

Domácí v úvodu často ztráceli míč, po čtvrthodině hry si však vypracovali po pěkné kombinaci první velkou šanci zápasu. V 16. minutě Petr Ševčík krásně vysunul Rolanda Aaronse. Rodák z Jamajky vyhrál běžecký souboj s Michalem Vepřekem a z úhlu vystřelil. Miloš Buchta míč vyrazil před sebe. Do zámezí jej uklidil Václav Jemelka.

Olomouc hrála jen po šestnáctku domácích. Ve 12. minutě poslal Tomáš Zahradníček míč do uličky Jakubu Plškovi, o míč však záhy přišel.

Skóre otevřel ve 25. minutě Taras Kačaraba. Po rohovém kopu míč propadl k obránci domácích, který míč pohotově poslal křižnou střelou k protilehlé tyči. Branku však musel posvětit videorozhodčí, který souboj Elvise Mashikeho s Janem Štěrbou shledal v souladu s pravidly. Ukrajinský stoper se tak dočkal premiérové trefy v české nejvyšší soutěži.

I do druhého poločasu vstoupil Liberec aktivně. V 56. minutě dvakrát pálili domácí zpoza vápna, hosté pokaždé zblokovali.

V 58. minutě mohl zvýšit vedení modrobílých aktivní Tomáš Malinský, znovu po chytré přihrávce Ševčíka, ale trefil jen dobře vyběhnuvšího Buchtu. V 66. si oba liberečtí hráči kombinaci zopakovali. Tentokrát Malinský přestřelil.

V 69. minutě mohl druhý gól dát Mashike po rychlém brejku, ale gólman Hanáků dobře přečetl hru a pohotovým vyběhnutím šanci zmařil.

V 76. minutě se už modrobílí pojistky dočkali. Střídající Martin Koscelník si narazil s nejlepším hráčem domácích Ševčíkem, olomoucký odchovanec vrátil míč na penaltu a ten propálil Buchtu podruhé.

Vzápětí do utkání podruhé zasáhl videorozhodčí, který zkoumal zákrok Šimona Falty na Radima Breiteho. Sudí Zbyněk Proske hráče Sigmy poté vyloučil. Hosté za celý zápas nevystřelili mezi tyče domácích ani jednou. Třetí branku v nastavení přidal Matěj Hybš.

Olomouc naposledy vyhrála pod Ještědem v roce 2009, kdy ještě domácí koučoval Ladislav Škorpil. A dlouhé čekání Hanáků na tři body od Nisy pokračuje.

10. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 3:0 (1:0)
Branky: 25. Kačaraba, 76. Koscelník, 90.+6 Hybš. Rozhodčí: Proske - Kotík, Mokrusch - Příhoda (video). ŽK: Mashike Sukisa - Jemelka. ČK: 82. Falta (Olomouc). Diváci: 3890.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr - Aarons (67. Koscelník), Breite, Oscar, Ševčík, Malinský (88. Hybš) - Mashike Sukisa (84. Oršula). Trenér: Hornyák.
Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (59. Yunis), Houska, Texl (74. Nešpor), Falta - Plšek. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: