Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 4:2Hradečtí hokejisté porazili Karlovy Vary a mají šestou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Zámorský 1 : 0
18. Koukal 2 : 0
35. Plutnar 2 : 1
36. Kukumberg 3 : 1
45. Vincour 4 : 1
51. Havránek (trestné střílení) 4 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Úspěšná série hokejisté Hradce Králové v extralize trvá. Mountfield porazil v 6. kole Karlovy Vary 4:2 a slaví šestou výhru v řadě. Východočeši, kteří již mají předehrané utkání 27. kola, prohráli jen na úvod soutěže na ledě Sparty.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jan Berger, Maris Bičevskis a Juraj Bezúch (všichni z Hradce Králové) oslavují gól.

Článek

Hradečtí trenéři opět pokračovali v rotaci brankářů. Byť v pátek vychytal Pavelka čisté konto proti Třinci, des se mezi tyče postavil Maxwell. Hradci to však nijak nevadí, také proti nováčkovi extraligy pokračoval ve výborných výkonech. První třetina byla jasně v jeho režii, hosté byli prakticky neustále pod tlakem.

Mountfieldu navíc zafungovala zbraň, která byla jeho značkou v minulé sezoně. V 7. minutě se domácí prosadili v přesilovce. Rosandič objel branku, puk se poté dostal na modrou čáru k Zámorskému, jehož nahození prošlo do sítě. Gólman Závorka měl totiž zakrytý výhled.

Hradec Králové byl jasně lepší, velké šance měli zkušení Graňák s Rákosem, dvakrát mohl skórovat kapitán Koukal. Nikdo z nich nedal, až Koukal ve třetí příležitosti nezaváhal. V 18. minutě se dostal společně s Chalupou do úniku dvou proti jednomu a po spoluhráčově přihrávce trefil nekompromisně horní roh.

Ve druhé třetině pokračoval hradecký nápor. Vedení domácích mohl zvýšit po úniku Vopelka či po Paulovičově přihrávce Miškář. Závorka byl však perfektní. Hosté se zvedl až po půlce zápasu, pomohla jim i jedna z přesilovek. V ní nejprve Skuhravého ránu vytlačil Maxwell ramenem, ale po chvíli se přesně trefil z úhlu trefil obránce Plutnar. Americký gólman ve službách Východočechů neměl šanci.

Energie se mohl dostat do hry, jenže Hradečtí její nadšení záhy uťali. Minutu po Plutnarově zásahu se puk odrazil ke zkušenému Kukumbergovi, který z první trefil horní roh. Pokračoval tak podvečer krásných branek - Koukalova, Plutnarova i Kukumbergova byly exkluzivní.

Ve třetí části Karlovy Vary vyrovnaly hru, snažily se zkorigovat skóre. Jenže Hradec jim odskočil na tři branky. Ve 45. minutě se sám před gólmanem ocitl Vincour a v klidu šanci proměnil. Hostům jejich snaha přinesla snížení o šest minut později. Jeden z hostů byl faulován ve vyložené šanci a následné trestné střílení skvěle provedl Havránek. Maxwella pokořil chytrým manévrem, po němž mu puk poslal mezi betony.

6. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Zámorský (Vincour, Rosandič), 18. Koukal (M. Chalupa, Smoleňák), 36. Kukumberg (Bezúch, Vopelka), 45. Vincour (R. Pavlík, Dragoun) - 35. Plutnar, 51. T. Havránek z trest. střílení. Rozhodčí: Šír, Horák - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 4684
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Š. Havránek - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Dragoun, R. Pavlík - Paulovič, Miškář, Rákos - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Karlovy Vary: Závorka - D. Krejčí, Sičák, Vágner, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, Plutnar - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, T. Mikúš, O. Beránek - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Stloukal, Kverka, T. Havránek. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata: