Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 2:1Litvínov udolal Olomouc a dál drží neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Irgl 0 : 1
33. Ščotka 1 : 1
45. Lukeš 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova udolali v 6. kole extraligy Olomouc 2:1 a udrželi neporazitelnost i první místo v tabulce. Utkání rozhodl ve 45. minutě v přesilové hře František Lukeš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva František Lukeš a Juraj Mikúš z Litvínova se radují z gólu.

Článek

První příležitost zápasu měl již v první minutě Irgl, který nebezpečně vypálil zpoza obránce. Brankář Janus byl ale připraven a puk betony vyrazil do roku.

I na druhé straně se vyznamenal gólman. Konrád několikrát podržel svůj tým při přesilové hře domácích. Poté se opět předvedl aktivní Irgl, projel přes celé hřiště a nebezpečně vypálil, i tentokrát Janus výtečně zakročil.

Na druhé straně přihrál Ščotka zpoza branky na Gerháta, ten střelou z první vyprášil pouze betony hostujícího brankáře. V 13. minutě se hosté ujali vedení. Krásnou kombinaci završil střelou do prázdné branky Irgl, který se tak dočkal branky. O dvě minuty později se ocitl sám před Janusem Tomeček, domácí brankář stihl včas zavřít skulinku mezi betony.

V úvodních minutách druhé části se diváci příliš radosti ani od jednoho z týmů nedočkali. Domácí byli aktivnější, hosté ale pozorně bránili. Až v 33. minutě se otevřela olomoucká obrana a dokázal toho využít obránce Ščotka, který si sjel od modré čáry a se štěstím propasíroval puk mezi betony Konráda.

V 42. minutě Černý nebezpečně vypálil z křídla, Konrád svůj tým podržel. V další šanci Kubáta zabránil Škůrek jasné brance, když tygřím skokem vyrazil puk, který by jinak skončil za Konrádem. V 45. minutě se už domácí dočkali odměny za svou aktivitu. Kubát přesným pasem našel před brankou Lukeše, tomu stačilo pouze nastavit hůl a poslal domácí do vedení.

Litvínovští se ihned začali soustředit na obranu a udržení vedení. Hostující hráči bušili do litvínovské zdi, zkoušeli střílet na Januse ze všech pozic, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Neuspěli ani při power play.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Ščotka (J. Mikúš, L. Doudera), 45. F. Lukeš (Kubát) - 13. Irgl (Burian, Jaroměřský). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Lučan, D. Klouček. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. Diváci: 5568.
Litvínov: Janus - Hunkes, Šesták, Romančík, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Strejček - J. Petružálek, Gerhát, Trávníček - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, J. Mikúš, J. Černý - Jurčík, M. Hanzl, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Olomouc: Konrád - Vyrůbalík, Škůrek, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Dujsík - Jergl, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - Holec, Strapáč, Skladaný - V. Tomeček, Mráz, Ostřížek. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec