Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 4:1Pardubice ukončily vítěznou sérii Liberce, dva góly dal Sýkora

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Wishart 1 : 0
37. P. Sýkora 2 : 0
52. Marosz 3 : 0
54. Kvapil 3 : 1
58. P. Sýkora 4 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili v předehrávce 15. kola extraligy Liberec 4:1 a slaví třetí vítězství v řadě. Bílí Tygři naopak po čtyřech utkáních poprvé ztratili body. Dynamo už od třetí minuty vedlo a náskok udrželo až do konce. Liberec dokázal v závěru jen snížit. Dvě branky vítězů vstřelil Petr Sýkora.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Z gólu se radují hráči Pardubic (zleva) Antonín Dušek, autor branky Ty Wishart a Matouš Venkrbec.

Článek

Pardubice s Libercem se potkaly znovu po 16 dnech. Ve druhém kole vyhrálo Dynamo na severu Čech 2:0. Podobný průběh měla také předehrávka 15. kola. Oba týmy chtěly prodloužit série výher. Zatímco Pardubice měly za sebou dvě vítězství za dva body, Liberec bodoval naplno v posledních čtyřech zápasech.

Lépe začalo Dynamo a hned v úvodu trefil Čáslava tyčku. Ve třetí minutě už se domácí radovali, když si Will srazil do branky Wishartovo nahození z úhlu. Od té chvíle převzal režii hry Liberec a postupně dostal Kacetla pod palbu. V jasné gólové šanci postupně na Kacetlovi ztroskotali Krenželok, Ordoš a Bulíř. Ránu Stříteského zastavila tyčka.

Tlak Bílých Tygrů zastavila přestávka a částečně také fauly. Dynamo si tak zahrálo takřka minutovou přesilovku pět na tři a pak čtyři minuty v kuse klasickou výhodu. Oboje bez větší šance. V ofenzivě to nešlo ani jednomu týmu, výjimkou byla na dlouho jen příležitost Sýkory. A právě pardubický střelec ve 37. minutě po přihrávce zpoza branky zvýšil na 2:0.

Liberec musel otevřít hru a dvě šance měl po přečísleních Treille, ale Will se tentokrát zaskvěl. Na druhé straně mohl v tlačenici před brankou snížit Lenc. Liberec o další čas v náporu přicházel kvůli vlastním faulům a jeden z nich Dynamo potrestalo, když výhodu čtyři na tři využil v 54. minutě dorážkou do prázdné branky Marosz.

Stejnou přesilovou hru ale za minutu a půl zužitkovali také Bílí Tygři a po Kvapilově střele z mezikruží bylo zase o co hrát. Na poslední minuty se hra přesunula před Kacetla. Jenže Liberec znovu doplatil na nedisciplinovanost. Při signalizované výhodě naskočil za Kacetla do hry Sýkora a ranou od modré čáry procedil do branky puk počtvrté.

Předehrávka 15. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Wishart (T. Svoboda, Cardwell), 37. P. Sýkora (Perret), 52. Marosz (Hrabal), 58. P. Sýkora (Rolinek, Kacetl) - 54. M. Kvapil (Bulíř). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Tošenovjan, Ganger. Vyloučení: 10:13, navíc Šmíd, J. Jeník (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7070.
Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Holland, Hrabal, Miromanov, Čáslava - Vondráček, Bubela, Rolinek - S. Treille, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Poulíček, Perret - Dušek, Venkrbec, T. Svoboda - Mandát. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Liberec: Will - Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc - L. Hudáček, P. Jelínek, Teplý - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Ordoš - J. Jeník, Lakatoš, Krenželok - od 35. navác M. Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata: