Hlavní obsah

Zlín - Liberec 0:1Oslabený Zlín se na Spartu nedotáhl, Liberci pomohl gólman soupeře strašidelnou chybou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Potočný 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína prohráli v předehrávce 11. ligového kola na domácím trávníku s Libercem 0:1. Jediný gól zápasu vstřelil v 68. minutě Roman Potočný. Zlín hrál od 64. minuty bez vyloučeného Pabla Podia. Po druhé domácí porážce za sebou zůstal v tabulce pátý, nevyužil možnost bodově srovnat krok s třetí Spartou, Liberec se bodově dotáhl na Jablonec a je sedmý.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Jiráček ze Zlína a Murphy Dorley z Liberce.

Článek

Liberečtí fotbalisté od úvodních minut řídili hru a během patnácti minut si vypracovali dvě gólové šance. Už ve 4. minutě po trestném kopu Ševčíka z levé strany zcela volný Kerbr z bezprostřední blízkosti hlavou netrefil branku. Po čtvrt hodině hry nechali domácí zadáci volný prostor Oršulovi, který trefil břevno.

"Ševci" se pokoušeli nakopávat míče na vytáhlé útočníky Beauguela s Železníkem, přihrávkám vzduchem ale chyběla přesnost a míče pohodlně sbírali stopeři Slovanu Kačaraba s Karafiátem. Ojedinělé pokusy projít krátkými přihrávkami středem hřiště rovněž nebyly úspěšné. Za celý úvodní poločas domácí ani jednou neohrozili soupeřovu branku.

Poprvé Zlín zahrozil až po změně stran. V 51. minutě se Bartošákův lob odrazil od břevna. Oproti prvnímu poločasu domácí zpřesnili a zjednodušili kombinace a získali územní převahu. V 63. minutě našel Gajič po centru z levé strany volného Beauguela, jehož hlavičku brankář Nguyen konečky prstů vytlačil do zámezí.

Útočné záměry domácích fotbalistů ale narušil v 64. minutě faul Podia, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Početní převahu Severočeši o čtyři minuty později zúročili. Po úniku z levé strany vystřelil z 25 metrů Potočný a brankáři Dostálovi míč k překvapení všech proklouzl do sítě. Oslabený Zlín se pokoušel o vyrovnání, Liberec se ale tlaku ubránil.

11. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 68. Potočný. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Podaný. ŽK: Podio, Gajič, Jakubov - Potočný, Oršula, Malinský, Koscelník, Nguyen. ČK: 64. Podio. Diváci:3182.
Zlín: Dostál - Hnaníček (87. Vyhnal), Buchta, Gajič - Podio - Matejov, Hronek (59. Libor Holík), Jiráček, Bartošák - Beauguel, Železník (73. Jakubov). Trenér: Bílek.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr - Oscar, Breite - Potočný (84. Hybš), Ševčík, Malinský (75. Aarons) - Oršula (87. Koscelník). Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: