Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 4:2Vítězná šňůra Pardubic skončila v Mladé Boleslavi, Vondrka řádil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Bernad 1 : 0
17. Mandát 1 : 1
18. Klepiš 2 : 1
25. Vondráček 2 : 2
42. Vondrka 3 : 2
59. Procházka 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 7. extraligového kola Pardubice 4:2. Středočeši ukončili třízápasovou vítěznou šňůru Dynama i přesto, že dvakrát ztratili vedení. K úspěchu je dotáhl čtyřmi body za gól a tři nahrávky Michal Vondrka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 7. kola hokejové extraligy: BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice, 5. října 2018 v Mladé Boleslavi. Brankář Pardubic Ondřej Kacetl a Jakub Klepiš z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

V domácí obraně nechyběla čerstvá posila Tomáš Voráček, který přišel do Mladé Boleslavi na měsíční hostování ze Sparty. Už po 64 odehraných sekundách ale skončil zápas po souboji v rohu kluziště pro jiného beka Středočechů Němečka, jenž byl zjevně hodně otřesený a odjel na vyšetření do nemocnice.

Pátá minuta přinesla první velkou šanci, po Vondrkově přistrčení však Klepiše vychytal Kacetl. Chvilku poté hráli Mladoboleslavští početní výhodu a jen čtyři sekundy před jejím skončením otevřel nahozením od modré čáry skóre Bernad.

Domácí se pak sami v oslabení úspěšné ubránili, přesto se v polovině 17. minuty dočkali Východočeši vyrovnání, když přečíslení tři na dva vyřešil elegantní kličkou Krošeljovi Mandát. Brzy po opětovném zahájení hry ale fauloval Trončinský, Klepiš dostal nabito na modré čáře a s pomocí tyče vrátil vedení na stranu Bruslařského klubu.

Trončinský přispěchal ve 25. minutě s nápravou, když si připsal asistenci u vyrovnávacího gólu Vondráčka. Hra byla poté oboustranně opatrnější, přesto se do sóla proti Kacetlovi dostal Žejdl, ale neuspěl.

Třetí dějství dostalo velký náboj díky mnoha událostem v krátkém sledu. Vondrka v oslabení snadno získal puk po Kacetlově levici, když mu ho přímo na hůl poslal Treille, domácí byli díky jeho trefě opět o krok napřed. Jenže v čase 42:01 inkasoval tvrdý zásah od Orsavy Cardwell a po minutách, jež strávil vleže na ledě, se na pardubickou střídačku vracel s podpůrným krčním límcem.

Orsava obdržel trest na pět minut a do konce zápasu a Pardubičtí měli k dispozici 36 sekund přesilovky pět na tři a pak i velmi dlouhou klasickou početní výhodu, jenže tu anuloval takřka přesně Čáslava faulem s krvavými následky na Vondrku, takže se pokračovalo ve čtyřech na obou stranách.

Klepiš využil prostoru na ledě a skvěle našel Říhu, jenže Kacetl zachránil. Vzápětí Mandát na druhé straně trefil tyč. Klepiš poté fauloval a Pardubice hrály celé dvě minuty výhodnou přesilovku čtyři na tři, při níž kanonýr Sýkora rozezvučel horní tyč.

V 54. minutě mohl při dalším trestu na straně Středočechů rozhodnout dalším povedeným výpadem v oslabení Šťastný, Kacetl byl ale znovu proti. Na Procházkovu střelu v závěru už však nestačil.

7. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Bernad (Vondrka, Klepiš), 18. Klepiš (Bernad, Skalický), 42. Vondrka, 59. M. Procházka (Pláněk, Vondrka) - 17. Mandát (P. Sýkora, Poulíček), 25. Vondráček (Trončinský). Rozhodčí: Pešina, Horák - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:6, navíc Orsava (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3002.
Mladá Boleslav: Krošelj - Bernad, Pláněk, J. Říha, Němeček, Kurka, Dlapa, Voráček - D. Šťastný, Žejdl, Orsava - Vondrka, Klepiš, M. Procházka - Skalický, P. Musil, Pacovský - Kousal, T. Knotek, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.
Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Holland, Trončinský, Hrabal, Čáslava - Vondráček, Bubela, Rolinek - S. Treille, Marosz, T. Svoboda - P. Sýkora, Poulíček, Mandát - M. Kratochvil, Dušek, Koffer. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: