Hlavní obsah

Chomutov - Vítkovice 2:3Hokejové Piráty z Chomutova dál straší nula

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Tybor 0 : 1
18. Zdráhal 0 : 2
29. Schleiss 0 : 3
33. Huml 1 : 3
35. Stránský 2 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova ani v 7. kole extraligy proti Vítkovicím nedosáhli na první bodový zisk v sezoně a prohráli doma těsně 2:3. Piráti zůstávají nadále poslední, Ostravané naopak popáté v ročníku vyhráli a jsou třetí. Hosté vedli ve 29. minutě už 3:0, ale ještě do druhé přestávky dvakrát inkasovali.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička se bodů se svými Piráty opět nedočkal

Článek

K úspěchu, jež by vylepšil bídnou bilanci Severočechů, zatím nevedl ani příchod ofenzivní posily z Finska Masiho Marjamäkiho. Dalším oživením pro útok Pirátů bude zkušený Radek Duda, jenž začal sezonu v Benátkách nad Jizerou. Dnes ale ještě nehrál, v Chomutově se má hlásit až v sobotu.

Utkání mezi tabulkově vzdálenými soupeři začalo z obou stran aktivně, první větší možnost měli Piráti, kteří i přes několik šancí přesilovku nevyužili. Vítkovice hrozily z rychlých protiútoků, v jednom byl na konci akce Lev, jehož vychytal Lukeš. Ten už ale nestačil na úplně osamoceného Tybora, na něhož do konce dějství navázal ještě Zdráhal střelou z dálky.

Od začátku druhé třetiny si šli Chomutovští pro snížení, což vyústilo pouze v tlak a nepotrestaný faul hostů, kteří před polovinou střetnutí udeřili potřetí - Schleiss se prosadil ranou do horního rohu. Zbytek druhé části byl v režii Chomutova.

Rychlou odpověď našel Huml, na něhož ve vlastním oslabení navázal ještě Stránský. Rázem vedli Ostravané jen o gól a zápas byl znovu otevřený. Vyrovnat mohl Dlouhý, který neproměnil samostatný únik. Po oddechovém času Vítkovic měl šanci ještě Růžička, jenž minul úplně prázdnou branku.

Ze závěrečné potyčky si přenesli domácí do třetí třetiny přesilovku, ale nevyužili ji. O chvilku později si vedla stejně i Ridera. V následujících minutách měl Chomutov velký tlak, hosté se jen s obtížemi dostávali k vystřídání, jenomže Piráti o vyrovnání usilovali marně.

Nejblíže třetímu gólu byl novic Marjamäki, jehož teč skončila na spojnici tyčí. Gól v oslabení mohl vsítit i Szturc, jenž ale velkou chybu Lukeše nepotrestal. Závěrečná power play v podání Pirátů po oddechovém času vyšla naprázdno.

7. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Vítkovice Ridera 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Huml, 35. J. Stránský - 15. Tybor (O. Roman), 18. P. Zdráhal (Š. Stránský, De la Rose), 29. Schleiss (Szturc, Šidlík). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2911.
Chomutov: Š. Lukeš - J. Mrázek, Jank, Knot, Štich, Valach, Dietz, od 30. navíc Blaha - Marjamäki, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Huml, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Koblasa - J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Vítkovice: Bartošák - De la Rose, Výtisk, Šidlík, D. Krenželok, Baranka, Hrbas - Schleiss, Lev, Szturc - Pytlík, Mahbod, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec