Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 2:3Karlovy Vary podlehly Liberci a prohrály popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Lenc 0 : 1
28. Kohout 1 : 1
31. Kvapil 1 : 2
42. Lenc 1 : 3
48. Beránek 2 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů podlehli v 7. kole extraligy Liberci 2:3 a připsali si pátou porážku za sebou. Bílí Tygři naopak vyhráli popáté z posledních šesti duelů. Dvěma góly přispěl k tříbodovému zisku Severočechů útočník Radan Lenc.

Foto: Vít Černý, ČTK

Radost hráčů Liberce.

Článek

Souboj s Libercem zahájila Energie i s forvardem Vlachem, staronovou posilou z Třince. Vlach, který nastoupil ve druhé formaci s Beránkem a Mikúšem, si mohl hned šesté minutě připsat první bod v novém dresu, ale to by Mikúš musel v předbrankovém prostoru zpracovat jeho nezištnou nahrávku.

V úvodním dějství šlo o jedinou větší šanci ze strany domácích. Hosté ze severu Čech se postupně dostávali do tempa a výsledkem jejich zvýšené aktivity byla branka Lence, který se v osmé minutě dobře zorientoval v blízkosti Novotného branky a z otočky otevřel skóre.

Herní převahu Liberce ukončilo ve 28. minutě ostřelování hostující branky, jež završil vyrovnávací brankou Kohout. Energii narostlo sebevědomí a o chvíli později mohl dokonce vývoj zápasu otočit Lapšanský, jenže jeho střelu z bezprostřední blízkosti vytlačil hranou lapačky strážce liberecké branky Will.

Zpátky na zem však Západočechy dostala hrubá chyba Krejčího, který ve 31. minutě - ač nikým neatakován - "namazal" ve vlastním obranném pásmu Kvapilovi a pro toho již nebyl problém vrátit vedení zpět na stranu Bílých Tygrů. Blízko vyrovnání byl ještě v této fázi zápasu Beránek, ale jeho individuální akci efektně lapačkou zlikvidoval Will.

Když ve 42. minutě potrestali vyloučení Krejčího po pěkné kombinační akci Jelínek s Lencem, zdálo se, že utkání v poklidu dospěje k triumfu hostů. Karlovarští však po obdržené brance nic nezabalili. O šest minut později vystihl libereckou přihrávku Beránek a střelou z mezikruží vrátil Energii do zápasu.

Snaha domácích o vyrovnání byla velká, nejblíže k němu měla první formace při přesilovce pět minut před koncem, ale všechny nebezpečné situace s přehledem vyřešil spolehlivý Will. Liberec si již poté těsné vedení pohlídal i přes minutu trvající power play Karlových Varů.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Kohout (Šenkeřík, Stloukal), 48. O. Beránek - 8. Lenc (M. Kvapil, Bulíř), 31. M. Kvapil, 42. Lenc (P. Jelínek). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - Malý, Lhotský. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3007.
Karlovy Vary: F. Novotný - Krejčí, Sičák, M. Rohan, Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Vágner - Flek, Balán, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Kohout, Kverka, Stloukal Trenéři: Pešout a Mariška.
Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc, Hanousek, Kolmann - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Valský, Redenbach, L. Hudáček - Teplý, Lakatoš, M. Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín