Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 5:3Pirátům k bodům nepomohl ani Duda

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Wishart 1 : 0
21. Huml 1 : 1
26. Růžička 1 : 2
30. Růžička 1 : 3
40. Treille 2 : 3
40. Wishart 3 : 3
44. Dušek 4 : 3
57. Mandát 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic v zápase 8. extraligového kola, který nabídl dva obraty ve skóre, porazili Chomutov 5:3. Pirátům k prvnímu bodovému zisku v sezoně nepomohl ani útočník Radek Duda, přestože si připsal asistenci a přispěl tak k vedení svého nového týmu 3:1. Dynamo o svém vítězství rozhodlo ve třetí třetině, kdy se trefili Antonín Dušek a Jan Mandát. Dva góly zařídil obránce Ty Wishart.

Foto: David Taneček, ČTK

Radek Duda premiérově v dresu Chomutova při utkání v Pardubicích.

Článek

Chomutov nastoupil proti Pardubicích s čerstvou posilou Dudou na křídle prvního útoku, ale v první třetině to na žádné velké obrození ze strany Pirátů nevypadalo. V úvodu Sýkora nepotrestal špatnou rozehrávku Lukeše, na druhé straně promarnil dobrou možnost osamocený Koblasa. První gól padl v 15. minutě, kdy se střelou přes obránce prosadil poprvé Wishart.

Zatímco první dějství místy spíše uspávalo, druhé bylo zcela o něčem jiném. Už po 55 vteřinách srovnal střelou do horního roku branky Huml a odstartoval povedenou pasáž Chomutova. Ve 26. minutě totiž Růžička objel branku, počkal si na pohyb Kacetla a střelou nad rameno otočil skóre. Tentýž hráč dal ještě před polovinou zápasu hostům dvoubrankové vedení, když při přesilovce pohotově tečoval Štichovo nahození.

Růžička mohl dokonce završit čistý hattrick, ale jeho další pokus zastavila horní tyč. A to se následně ukázalo jako důležitý moment, protože Dynamo v poslední minutě druhé třetiny dvěma slepenými brankami srovnalo. Nejprve Treille střelou zblízka zužitkoval přesilovku, po 28 vteřinách pak svým druhým gólem v zápase vyrovnal Wishart.

I Dynamu se však podařil obrat ve skóre. Ve 44. minutě se při přesilovce trefil na zadní tyči nehlídaný Dušek. Zápas viditelně nabral na tempu a další srovnání stavu měl na hokejce Duda, jenže Kacetla neprostřelil. Po faulu Trončinského dostali Piráti k dispozici pětiminutovou přesilovku, ale pardubickou branku pořádně neohrozili, navíc gólem z protiútoku definitivně rozhodl Mandát.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Wishart (Bubela, Dušek), 40. S. Treille (Dušek, Bubela), 40. Wishart (Trončinský, T. Svoboda), 44. Dušek (Bubela, Budík), 57. Mandát (Perret) - 21. Huml (Marjamäki, Tomica), 26. V. Růžička ml. (J. Stránský), 30. V. Růžička ml. (Štich, Duda). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Kis, Lhotský. Vyloučení: 5:8, navíc Trončinský (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7085.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Wishart, Budík, Hrabal, Miromanov, Čáslava, od 30. navíc Holland - Vondráček, Bubela, Rolinek - S. Treille, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Poulíček, Perret - Mandát, Dušek, T. Svoboda. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Chomutov: Š. Lukeš - J. Mrázek, Jank, Knot, Štich, Valach, Dietz - Duda, V. Růžička ml., Sklenář - Marjamäki, Huml, Tomica - Skokan, Klhůfek, Koblasa - J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: