Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 4:2Oceláři ovládli derby, poprvé v sezóně vyhráli dva zápasy za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Martynek 1 : 0
11. Zdráhal 1 : 1
34. Hrňa 2 : 1
45. Gernát 3 : 1
60. Zdráhal 3 : 2
60. Adamský 4 : 2
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili v 8. kole extraligy v derby Vítkovice 4:2 a poprvé v probíhajícím ročníku vyhráli dva zápasy za sebou. Pod vítězství vicemistra se podepsali Rostislav Martynek, Erik Hrňa, Martin Gernát a při power play uzavřel skóre Martin Adamský, který před utkáním převzal cenu pro nejrychlejšího bruslaře minulé sezony. Hostům nepomohly ani dva góly Patrika Zdráhala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu Rostislava Martynka proti Vítkovicím

Článek

Skóre se měnilo už ve třetí minutě. Chmielewski nezištně přihrál puk do předbrankového prostoru, kde si ho našel Martynek a nekompromisně zavěsil. Úspěšný střelec, který převážně nastupuje v prvoligovém Frýdku-Místku, mohl v přečíslení dvou na jednoho i zvýšit, ale po přesném pasu Hrni se netrefil mezi tři tyče Bartošákovy branky.

Práci měl v úvodní třetině i rozhodčí u videa, který posuzoval, zda střela Květoně nepřešla brankovou čáru. Vyrovnat se ale Vítkovicím povedlo až z pohotové dorážky Zdráhala. Stejný hráč mohl skóre v brejku dva na jednoho překlopit na stranu hostí, jenže Hrubec ho vychytal. Poté stálo při Vítkovicích štěstí, když se za Bartošákem rozezněla horní tyč.

V prostřední třetině se hrál opatrnější hokej a zákonitě ubylo šancí. Přesto přinesla jeden krásný moment a Třinec byl odměněn za větší aktivitu. Hrňa, který si v předchozích dvou týdnech zvyšoval sebevědomí ve Frýdku-Místku a začínal zápas jako třináctý útočník, vymetl z levého kruhu horní růžek. Zpět do hlavního týmu mu pomohla i početná marodka Ocelářů, kterým chybí v útoku Růžička, Polanský, Viedenský a Bukarts.

Třinec nehodlal v úvodu třetí části těsně vedení jen bránit a držel puk nejen daleko od Hrubce, ale vytvářel si i šance. Svačina ještě minul odkrytou branku, ale vzápětí obránce Gernát ranou zpoza kruhu překonal Bartošáka. Naděje Vítkovic tím nezhasly, ale zpět do hry je nevrátila ani 66 sekund dlouhá přesilová hra pět na tři, v níž si nic moc nevytvořili. Agilní Zdráhal ještě v power play zdramatizoval závěr v čase 59:34, ale při pokračující hře bez brankáře udělal Adamský tečku za zápasem.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Martynek (Chmielewski), 34. Hrňa (M. Kovařčík, D. Musil), 45. Gernát, 60. Adamský (Marcinko) - 11. P. Zdráhal (D. Krenželok), 60. P. Zdráhal (Šidlík, D. Květoň). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Ganger, Tošenovjan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4844.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martynek, Marcinko, Chmielewski - Svačina, Cienciala, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň - Rudovský, Hladonik, Dravecký - Hrňa. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Vítkovice: Bartošák - De la Rose, Výtisk, Šidlík, D. Krenželok, Baranka, Hrbas - Schleiss, Lev, Szturc - Pytlík, Mahbod, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: