Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 5:1Plzeň zdolala Středočechy, zlomila je třemi góly ve třetí části

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kindl 1 : 0
12. Orsava 1 : 1
20. Stach 2 : 1
47. Kindl 3 : 1
48. Jones 4 : 1
59. Gulaš 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 8. kole extraligy Mladou Boleslav 5:1, připsali si druhou domácí výhru v nové sezoně a prodloužili sérii duelů, v nichž bodovali, na šest. Ještě na začátku závěrečné třetiny Indiáni drželi pouze jednobrankové vedení, ale odpor Středočechů definitivně zlomily slepené góly plzeňských obránců Jakuba Kindla a Nicka Jonese. Indiáni si pomohli třemi přesilovkovými brankami.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňská radost! Ilustrační snímek.

Článek

Domácím vyšel vstup do utkání a lepším pohybem dostali svého soupeře pod tlak. Středočechy ale podržel Krošelj, který dokázal vyrazit střely nikým nehlídaných Straky a Jonese. V šesté minutě už byl slovinský gólman bezmocný proti přesilovkové dorážce Denise Kindla, který do branky vrátil nepřesnou střelu Kratěny, jež se odrazila od zadního hrazení.

Hostům výrazně komplikovalo rozehrávku důrazné napadání plzeňských hráčů, ale do hry je vrátila početní výhoda po špatném střídání Indiánů. Orsava si šikovně najel do střelecké pozice na pravý kruh a ranou po ledě srovnal na 1:1. Mladoboleslavští se poté zvedli, ale necelou minutu před první přestávkou je srazilo vyloučení Žejdla, které potrestal trefou přes clonící hráče před brankou Stach.

Další oslabení v úvodu prostřední části hosté ubránili a navíc po jeho skončení při přečíslení dva na jednoho zahrozil střelou Šťastný. Akce se přelévaly na obě strany, při hře čtyři na čtyři ve 28. minutě před brankovištěm osamocený Kracík bekhendem přestřelil. Západočeši následně promarnili 86 vteřin dlouhou přesilovku čtyři na tři a iniciativu převzali povzbuzení hosté.

Ve 35. minutě během přesilovky Pacovský zblízka ani natřikrát nepřekonal Frodla. Domácí najednou nestíhali a Frodl musel zastavit únik Orsavy a vteřinu před druhou sirénou stačil vyrazit pravým betonem také Procházkův pokus.

Mladoboleslavští na začátku závěrečné třetiny promarnili přesilovou hru a při hře čtyři na čtyři Pacovský tváří v tvář Frodlovi opět neuspěl. Naopak ve 47. minutě zvýšil na druhé straně nahozením od modré čáry Jakub Kindl. O necelé dvě minuty později navíc odražený puk napálil z mezikruží přesně do sítě Jones a bylo to 4:1.

Dva rychle inkasované góly s hosty viditelně otřásly, Frodl ještě musel v 53. minutě zlikvidovat šanci Musila, ale zbytek hrací doby již ovládli domácí. Skóre uzavřel pátou brankou v závěru při přesilovce Gulaš.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 5:1 (2:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. D. Kindl (Kratěna, Pulpán), 20. Stach (Pulpán, D. Kindl), 47. J. Kindl (P. Straka, Eberle), 48. Jones (Nedorost, Gulaš), 59. Gulaš (J. Kindl, D. Frodl) - 12. Orsava (Žejdl, Pacovský). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Pešek, Špringl. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:1. Diváci: 4444.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Allen, Jones, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Nedorost, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kratěna, Preisinger, Stach - V. Němec, Kracík, D. Kindl. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Bernad, J. Říha, Jan Hanzlík, Kurka, Voráček - D. Šťastný, Žejdl, Orsava - Vondrka, Klepiš, M. Procházka - Skalický, P. Musil, Pacovský - Kousal, T. Knotek, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.

Reklama

Související témata: