Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu po osmi výhrách podlehli slabému Charlotte

NEW YORK

Po osmi výhrách za sebou našli basketbalisté Detroitu v NBA přemožitele. Pistons v neděli nečekaně padli na palubovce nejslabšího týmu Východní konference Charlotte, kde prohráli 89:97. Bobcats tak potvrdili, že se jim paradoxně daří nejvíce proti mužstvům, která jsou považována za jasné favority.

Článek

Tým Charlotte si v neděli připsal teprve páté vítězství ze 17 zápasů. Z toho tři výhry přitom zaznamenal se špičkovými celky San Antoniem, Clevelandem a nyní i Detroitem, který nepoznal přemožitele od 15. listopadu.

"To víte, že to má asi něco společného s psychikou týmů, které proti nám hrají. Přijedou sem, uvidí naši bilanci a myslí si, že nás rozcupují na kousky. Ale my jsme bojovníci," uvedl domácí Brevin Knight, jenž v zápase nasbíral 14 asistencí.

Favorité z Detroitu se ujali rychle vedení 9:0, ale pak vyšli z tempa, dovolili Bobcats otočit skóre a už se zpět do zápasu nevrátili. "Přišlo to moc jednoduše. Často se stává, že když se nám podaří takhle vést, tak to naši soupeři vzdají. Ale tohle nebyl ten případ, a za to si zasloužili vyhrát," poznamenal Chauncey Billups z mužstva Pistons.

Clippers porazili Orlando

Překvapením byla také porážka nejlepšího týmu Východní konference Orlanda, které podlehlo 91:116 na hřišti Los Angeles Clippers. Domácí se vzpamatovali ze sobotní porážky v městském derby s Lakers a den nato zvítězili největším rozdílem v sezoně.

Atlanta uspěla po třech prohraných zápasech na palubovce soupeře, a zrovna v Portlandu. V tamní Rose Garden se Hawks snažili až do neděle marně uspět od roku 1997, šňůru devíti porážek nakonec zastavili vítězstvím 107:96. Klíčem k výhře byl střelecký výkon Joea Johnsona, jenž zaznamenal 33 bodů, nejvíce z nedělního programu.

A to měl přitom Johnson konkurenci například v elitním kanonýrovi ligy Allenu Iversonovi. Ten byl sice s 26 body nejlepším střelcem Philadelphie, ale jeho tým prohrál doma 84:95 s Minnesotou. Po úvodních třech výhrách v sezoně se 76ers trápí, prohráli 11 z následujících 13 zápasů. "Netuším, co se děje. Vůbec si to na hřišti neužíváme, což s porážkami hodně souvisí," řekl Iverson.

Výsledky:
Philadelphia - Minnesota 84:95, LA Clippers - Orlando 116:91, Portland - Atlanta 96:107, Charlotte - Detroit 97:89.

Reklama