Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 1:2Hořavovi premiéra v Mladé Boleslavi nevyšla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Burian 0 : 1
18. Pabiška 1 : 1
33. Irgl 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v 10. kole extraligy s Olomoucí 1:2 a potřetí za sebou nebodovali. Premiéra kouče Miloslava Hořavy na domácí střídačce tak dopadla nezdarem. O výhře Hanáků rozhodl gól zkušeného útočníka Zbyňka Irgla ze 33. minuty.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Miloslav Hořava (na snímku ze 7. února 2018) při návratu na lavičku Mladé Boleslavi prohrál.

Článek

Pod vedením nového trenérského tria, které tvoří spolu s Hořavou Radim Rulík a Pavel Patera, mohli Mladoboleslavští jen sotva začít hůře. Už po 59 sekundách poslal hosty do vedení Burian. V přesilovce po vyloučení Klepiše na začátku sedmé minuty mohl zvýšit Irgl, jenže Kantor byl proti.

Před polovinou první části měl vyrovnání na holi Látal, ale nedal. Holec chvilku poté ztroskotal na Kantorovi. V 18. minutě už se domácí radovali, když bek Hanzlík dobrým napadáním na útočné modré čáře vybojoval kotouč pro Pabišku a ten dokázal prostřelil Konráda.

Na začátku druhé třetiny sebral Vyrůbalík jistý gól Klepišovi, jehož před odkrytou brankou hledal Žejdl. Zanedlouho musel na trestnou lavici Skladaný a domácí byli dvakrát blízko vedoucí trefě: Klepišovu bombu stihl vytěsnit ramenem na poslední chvíli Konrád, Orsava měl ze strany spoustu času zamířit, jenže vypálil jen do lapačky olomouckého gólmana.

Středočeši pak promrhali i další početní výhodu a muselo je to mrzet o to více, že hosté naopak Šťastného napadení potrestali. Přesně po 33 odehraných minutách si dlouho nikým nerušený Irgl vyjel v klidu do palebné pozice a z kruhu pro vhazování trefil přesně horní roh. Zkušený forvard tak dal už osmý gól v sezoně.

Třetí dějství se neslo ve znamení velké snahy Bruslařského klubu o vyrovnání. Šťastného zakončení zblízka ale vykryl Konrád. Odhodlání domácích mohlo utrpět zásadní trhlinu v 51. minutě, tečující Knotek však dobře postaveného Kantora nepřekonal. Během závěrečných 100 sekund to Mladá Boleslav zkusila bez gólmana, Hanáci se ale s přehledem ubránili.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. L. Pabiška (Jan Hanzlík) - 1. Burian (J. Galvas, Irgl), 33. Irgl (Burian, Nahodil). Rozhodčí: T. Horák, Hejduk - J. Frodl, Lučan. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 2611.
Mladá Boleslav: Kantor - J. Říha, Voráček, Pláněk, Kotvan, Kurka, Jan Hanzlík, Bernad - Klepiš, Žejdl, Orsava - Vondrka, T. Knotek, Pacovský - D. Šťastný, P. Musil, M. Látal - M. Procházka, Skalický, L. Pabiška. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Burian, Strapáč, Irgl - Laš, Nahodil, Skladaný - Jergl, Holec. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: