Hlavní obsah

Chomutov - Zlín 3:1Poslední Chomutov zdolal Zlín a vyhrál.podruhé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Vantuch 1 : 0
31. Klhůfek 2 : 0
36. Stránský 3 : 0
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili v 10. kole extraligy Zlín 3:1 a po úvodních osmi zápasech bez jediného zisku naplno bodovali podruhé za sebou. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěl útočník Jan Stránský a Piráti navázali na páteční domácí výhru nad Mladou Boleslaví 3:2. Berani po dvou cenných výhrách na Spartě (5:1) a doma s Pardubicemi (6:1) ztratili všechny body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Chomutova se radují z gólu.

Článek

V utkání začali aktivněji Piráti, kteří ale nevyužili ani přečíslení tři na jednoho. V pokračující akci Štich zlomil hůl, Zlínští tak vyrazili dva na nikoho, jenomže Honejsek ve vyložené šanci selhal.

Ve 14. minutě začala chomutovská přesilovka, ale prosadil se zlínský Fryšara po velké chybě brankáře Lukeše v rozehrávce. Chomutovští nepotrestali v závěru úvodní části ani 17 sekund trvající přesilovou hru pěti proti třem, když k Valentovi přisedl na trestnou lavici právě Fryšara.

Přes lepší vstup Zlína do prostředního dějství se hra postupně překlopila na stranu domácích, za které ve 26. minutě vyrovnal tečí z předbrankového prostoru Vantuch. Jeho další teč za pár okamžiků skončila na tyčce.

V polovině zápasu Klhůfek ujel, zakončil individuální akci ránou do horního rohu Sedláčkovy branky a otočil stav. A nebylo to ze strany Pirátů všechno. Na 3:1 upravil opět tečí Stránský. Šest vteřin před druhou sirénou neuspěl na konci přečíslení dva na jednoho Duda.

Na začátku závěrečné třetiny hrál Zlín čtyři minuty v početní výhodě, ale puky mu odskakovaly a Freibergs v největší šanci nastřelil horní tyč. V polovině třetí třetiny se prodral před bránu novic v chomutovském dresu Svoboda, jenž mezeru mezi betony Jakuba Sedláčka nenašel.

V závěru Berani stříleli všechno na bránu, ale ztroskotávali na Lukešovi. Závěrečný tlak hostů překazilo Šlahařovo vyloučení a Honejskova bomba zamířila do tyčky, takže už se skóre neměnilo.

Piráti Chomutov - PSG Berani Zlín 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Vantuch (Štich, J. Stránský), 31. Klhůfek (J. Stránský), 36. J. Stránský (J. Mrázek, Marjamäki) - 14. Fryšara. Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3469.
Chomutov: Š. Lukeš - J. Mrázek, Jank, Knot, Štich, Buchtela, Dietz, Valach - Duda, V. Růžička ml., Tomica - T. Svoboda, Huml, Sklenář - Marjamäki, Vantuch, J. Stránský - J. Havel, Klhůfek, Koblasa. Trenéři: V Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Zlín: J. Sedláček - Řezníček, Freibergs, Gazda, Žižka, Valenta, Nosek, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Herman, Honejsek, Šlahař - Poletín, Fryšara, E. Kulda - Karafiát, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: