Hlavní obsah

Karlovy Vary - Chomutov 6:3Pirát Duda na všechno nestačil, výhru slaví Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vlach 1 : 0
22. Beránek 2 : 0
26. Plutnar 3 : 0
30. Duda 3 : 1
31. Mikúš 4 : 1
36. Skuhravý 5 : 1
38. Duda 5 : 2
42. Svoboda 5 : 3
60. Skuhravý 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v pátečním utkání 11. kola Tipsport extraligy na domácím ledě nad Chomutovem 6:3. Hostům nepomohly k bodovému zisku ani dvě trefy zkušeného Radka Dudy v početní výhodě.. Karlovarský tým využil tři přesilovky, skóre pečetil ranou do prázdné branky Skuhravý.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu

Článek

Podkrušnohorské derby začali aktivněji domácí. Již v 10. vteřině si velkou příležitost vytvořil Gríger, který nahradil v první formaci Balána. Další šanci nevyužil Flek. V 6. minutě vyslal gólman Novotný nezištnou přihrávkou do dalšího samostatného nájezdu Vlacha, který po povedené bekhendové kličce otevřel skóre zápasu.

Obdržená branka probudila hosty ze severu Čech, kteří si ještě v úvodní třetině vytvořili sérii vynikajících příležitostí. Novotný byl ale pozorný a poradil si i s šancí Tomici, Marjamäki poté ve 13. minutě nastřelil tyč.

Ve druhé části led karlovarské arény ovládli domácí hráči. Ve 22. minutě střelou z mezikruží využil přesilovou hru Beránek. Další vyloučení hostů využil o čtyři minuty později střelou od modré čáry Plutnar.

Piráti se dostali poprvé ke slovu v minutě 30. minutě, kdy při vyloučení Šafáře "procedil" střelu Růžičky za Novotného záda Duda. Inkasovaný gól ale Energii nepoznamenal a díky Mikušovi a jeho střele z ostrého úhlu vedli domácí o minutu později opět o tři branky.

Po čtvrté brance vystřídal Lukeše v brance Chomutova Stezka. Ani on ale dlouho čisté konto neudržel. V další početní výhodě se prosadil kapitán Skuhravý. Před koncem druhé třetiny se ale opět blýskl svojí kulišárnou bývalý karlovarský kapitán Duda, který zpoza branky nastřelil Novotného záda a snížil na 2:5 z pohledu Chomutova.

Piráty vrátil do zápasu při vyloučení Grígera ve 42. minutě Svoboda. Kontaktní branka vlila hostům do žil novou krev a dlouhé minuty zatlačili domácí do jejich obranného pásma, kde několikrát chybělo jenom několik centimetrů ke vstřelení kontaktní branky.

Napínavá podívaná v závěru gradovala. Již v 55. minutě se trenér Růžička při vyloučení Vlacha odhodlal k první power play, kterou však zhatil svým faulem agilní Duda. Podruhé byl Stezka odvolán 86 vteřin před koncem základní hrací doby, ani tentokráte se však Pirátům hra bez brankáře nevyvedla. Naopak konečnou podobu výsledku dal v 60. minutě Skuhravý.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 6:3 (1:0, 4:2, 1:1)
Branky a nahrávka: 6. Roman Vlach (T. Mikúš, F. Novotný), 22. O. Beránek (Roman Vlach, T. Mikúš), 26. Plutnar (Šenkeřík, T. Rachůnek), 31. T. Mikúš (Roman Vlach, Šenkeřík), 36. Skuhravý (Flek, T. Rachůnek) 60. Skuhravý (Sičák) - 30. Duda (V. Růžička ml., T. Svoboda), 38. Duda (Knot, Dietz), 42. T. Svoboda (Knot, Duda). Rozhodčí: Pražák, M. Sýkora - Malý, Pešek. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:3. Diváci: 4204.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.
Chomutov: Š. Lukeš (31. Stezka) - J. Mrázek, Jank, Knot, Štich, Flemming, Dietz, Buchtela - Duda, V. Růžička ml., Tomica - T. Svoboda, Huml, Sklenář - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - A. Dlouhý, Klhůfek, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice