Hlavní obsah

Brno - Liberec 2:5Brno nestačilo na liberecké Tygry, ti jsou na druhém místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Redenbach 0 : 1
7. Krenželok 0 : 2
7. Hruška 1 : 2
9. Lenc 1 : 3
13. Zaťovič 2 : 3
28. Ševc 2 : 4
35. Lenc 2 : 5
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté mistrovské Komety prohráli v 11. kole extraligy s Libercem 2:5. Podruhé v této sezoně vyšli na domácím ledě bodově naprázdno a ukončili sérii tří vítězných zápasů, v níž ztratili jen bod. Bílí Tygři si výhrou udrželi druhé místo v tabulce, dvě jejich branky vstřelil Radan Lenc. Brno vstřelilo oba góly v přesilovkách.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejista Komety Brno Jan Hruška dává gól do sítě Liberce.

Článek
Fotogalerie

V sestavě Liberce už chyběl nejlepší střelec extraligy Michal Bulíř, který dnes zamířil do ruského Magnitogorsku. Jeho absence nebyla na výkonu Bílých Tygrů, který vstřelili v úvodní třetině tři góly, příliš citelná.

Skóre otevřel po chybě domácího obránce Bartejse už v 5. minutě Redenbach. Kometě se v rychlém a oboustranně bojovném duelu podařilo o dvě minuty při přesilovce vyrovnat, když kotouč protlačil na druhý pokus do branky Hruška.

Z vyrovnání se ale Brňané radovali pouze patnáct sekund, neboť po dalším nedorozumění domácích zadáků skóroval Krenželok a o dvě minuty později přidal Lenc třetí gól. Kometu vrátil do zápasu při další využité přesilovce gól Zaťoviče.

Tygři ve druhé třetině zvýšili agresivitu, důrazným napadáním soupeře v útočném pásmu komplikovali soupeři rozehrávku a byli nebezpečnější v koncovce. Ve 28. minutě střela obránce Ševce od modré čáry proklouzla po teči počtvrté do domácí sítě a brankáře Langhamera vystřídal Vejmelka. Ale ani on liberecké střelce nezastavil. Ve 35. minutě unikl Kvapil po levé straně a po jeho přihrávce už jen Lenc zakončil akci střelou pod horní tyčku.

Navzdory snaze a bojovnosti se už v závěrečné třetině Brňané neprobrali ze střeleckého útlumu. Tygři taktickou hrou podloženou dobrým výkonem brankáře Willa, který si připsal 32 zákroků, nedovolili soupeři zvrat. Bodovali v devíti z posledních deseti duelů a z toho osmkrát vyhráli.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 2:5 (2:3, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. J. Hruška (J. Mikuš, Bartejs), 13. Zaťovič (Mueller, Kašpar) - 5. Redenbach, 7. L. Krenželok, 9. Lenc (Ševc, L. Hudáček), 28. Ševc (D. Špaček, Lakatoš), 35. Lenc (M. Kvapil, L. Hudáček). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Langhamer (28. Vejmelka) - O. Němec, Barinka, J. Mikuš, Gulaši, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Köhler, L. Čermák, Kašpar - Mallet, J. Hruška, Plášek - Horký, R. Zohorna, Dočekal - Süss. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, Lakatoš - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - D. Špaček, Najman, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata: