Hlavní obsah

Chelsea - Manchester Utd. 2:2Chelsea v nastavení vydolovala bod s United a pak se děly věci... Mourinha museli držet

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea v devátém kole anglické ligy vybojovali gólem v šesté nastavené minutě remízu 2:2 s Manchesterem United a udrželi neporazitelnost v této sezóně. Trenér Maurizio Sarri jako první kouč Chelsea v historii v úvodních devíti ligových zápasech ve funkci zůstal bez porážky.

Foto: Profimedia.cz

Asistent kouče Chelsea Marco Ianni provokuje trenéra Manchesteru United Josého Mourinha.

Článek

Chelsea v zápase vedla, poté co rohový kop využil Rüdiger. Hrdinou Manchesteru United se ale stal Martial. Deset minut po změně stran nejprve úspěšně dorazil Matovu střelu. Brankář De Gea pak skvěle zlikvidoval pokus Kanteho a Martial na druhé straně poslal hosty do vedení. Po brejku dostal hodně prostoru a zamířil přesně k tyči. Dva góly v jednom utkání vstřelil po dvou letech.

Domácí se ale nevzdali a soupeře zamkli ve vápně. V závěru nastavení trefil Luiz tyč, míč se odrazil k Rüdigerovi, který ještě neuspěl, ale Barkley z další dorážky zařídil dělbu bodů.

Marco Ianni z realizačního týmu Chelsea začal gól mohutně slavit před lavičkou United, což rozlítilo trenéra hostů Josého Mourinha a vznikla mela. Na nejvyšší obrátky vytočeného manažera Rudých ďáblů museli držet pořadatelé i lidé z United, aby ho nepustili do tunelu, kam mezitím Ianni odběhl.

Fanoušci Chelsea pak popěvky Mourinha vulgárně uráželi. Portugalský kouč při odchodu vztyčil tři prsty jako připomínku fanouškům, že získal s Chelsea tři tituly.

"V poslední době byl Manchester za remízu na Chelsea vždy rád, ale dnes jsem zklamaný, protože jsem hráli opravdu dobře a zasloužili bychom si vyhrát," řekl Mourinho. "My hráli naši hru jen 60 minut. Po inkasovaném gólu jsme jen nakopávali a to není fotbal, jaký chci hrát. Manchester byl pak lepší než my. Takže víc než ztráta bodů mě mrzí hra posledních 30 minut, i když jsme nakonec vyrovnali," uvedl kouč Chelsea Sarri, který se Mourinhovi omluvil za chování realizačního týmu.

Manchester City nasázel pět gólů

Ztrátu Chelsea využil Manchester City a po domácí výhře 5:0 nad Burnley se jí v čele tabulky o dva body vzdálil. Pouze na lavičce Burnley zůstal reprezentační útočník Matěj Vydra.

S Manchesterem City udržel krok Liverpool výhrou 1:0 na hřišti Huddersfieldu. Jediný gól obstaral Salah, který během reprezentační pauzy laboroval se zraněním, ale stihl se uzdravit.

Watford vyhrál ve Wolverhamptonu 2:0, poté co oba góly vstřelil v rozmezí 58 sekund. Fulham prohrál 2:4 v Cardiffu, ale jeho hráč Ryan Sessegnon se zapsal do historie, jelikož se stal prvním střelcem v Premier League narozeným v roce 2000. Cardiff dal alespoň čtyři branky v nejvyšší soutěži poprvé od roku 1961.

Newcastle podlehl Brightonu 0:1 a prohrál i páté domácí utkání v sezóně. Vyrovnal tak rekord soutěže, o který se dělí s Manchesterem United ze sezóny 1930/31, Portsmouthem (2009/10) a Boltonem (2011/12). Všechny tři týmy tehdy následně sestoupily.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Chelsea - Manchester United 2:2 (21. Rüdiger, 90.+6 Barkley - 55. a 73. Martial)
Bournemouth - Southampton 0:0
Cardiff - Fulham 4:2 (15. Murphy, 20. Reid, 65. Paterson, 88. Harris - 11. Schürrle, 34. Sessegnon)
Manchester City - Burnley 5:0 (17. Agüero, 54. B. Silva, 56. Fernandinho, 83. Mahríz, 90. Sané)
Newcastle - Brighton 0:1 (29. Kayal)
West Ham United - Tottenham 0:1 (44. Lamela)
Wolverhampton - Watford 0:2 (20. Capoue, 21. Pereyra)
Huddersfield - Liverpool 0:1 (24. Salah)

Reklama

Související témata: