Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 1:2Litvínovské přesilovky zlomily Spartu. Verva oplatila Pražanům tři dny starou porážku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Pech 1 : 0
39. Lukeš 1 : 1
52. Hanzl 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Ve znamení čtyřek se nesla předehrávka 24. kola hokejové extraligy mezi Spartou a Litvínovem. Pražané před úterním zápasem čtyřikrát v řadě vyhráli, hosté naopak čtyřikrát za sebou prohráli. Bylo jasné, že duel v libeňské O2 areně jednu sérii zlomí a k nelibosti domácích příznivců skončila ta sparťanská. Svěřenci Uweho Kruppa totiž po vyrovnaném průběhu prohráli s Vervou 1:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelci vítězného gólu Litvínova Martinu Hanzlovi (vpravo) přijíždějí gratulovat jeho spoluhráči Jan Myšák (uprostřed) a Marek Beránek (vlevo).

Článek
Fotogalerie

V brankovišti Sparty poprvé v sezóně nastoupil od začátku David Honzík. A byl to právě sparťanský gólman, který se v úvodní třetině zapotil více. Litvínov byl aktivnější, živější a proti unaveným hráčům Sparty se lehce dostával do útočné třetiny. Své šance ale Hübl, Hanzl ani Trávníček nevyužili.

První gól tak paradoxně vstřelila pasivní Sparta. Kumstát po závaru ve středním pásmu vyslal do brejku Delisleho, který sice proti Janusovi neuspěl, ale po třetí dorážce zpoza brankové čáry se puk za ležícího gólmana odrazil od Pecha, jenž tak oslavil svou jubilejní dvoustou branku v extralize.

Vstřelený gól na obrazu hry nic nezměnil. Litvínovští hokejisté i nadále přimáčkli Spartu, ale jejich snahu za vyrovnáním mařila bídná koncovka.

Od druhé poloviny zápasu se zvedl i výkon Sparty, ale domácí byli v zakončení stejně bezzubí jako jejich soupeř. O největší vzruch druhé třetiny se tak postarali Forman s Gerhátem, kteří si vjeli do vlasů poté, co domácí forvard po odehrání puku dohrál Gerháta. Rozhodčí domácímu borci udělili dvě minuty za pozdní dohrání a další dvě za hrubost. Zatímco hostující hráč vyfasoval jen jeden dvouminutový trest za hrubost.

Následovala tak přesilová hra Litvínova, kterou přesnou ranou do horního růžku využil Lukeš.

Do třetí třetiny vlétla Sparta jako vyměněná. Svou převahu ale nedokázala proměnit ve druhou trefu. Nepomohla ani přesilová hra. A tak mohlo udeřit na druhé straně, leč Hübl taktéž v početní výhodě netrefil odkrytou část branky.

Vervu to ale mrzet nemuselo. Ještě ve stejné přesilovce prošla Honzíkovi do sítě střela Hanzla.

Sparťané se hnali za vyrovnáním, ale buď naráželi na obranu hostů v čele s Janusem nebo na vlastní nemohoucnost. Litvínov tak oplatil Pražanům tři dny starou porážku, po čtyřech prohrách v řadě zvítězil a v tabulce se vyhoupl před Kometu Brno na páté místo. Sparta zůstává první.

Předehrávka 24. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Pech (Delisle, Kumstát) - 39. F. Lukeš (V. Hübl, Sörvik), 52. M. Hanzl (Janus). Rozhodčí: Lacina, Jeřábek - Bryška, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 8239.
Sparta Praha: Honzík - Piskáček, Tomáš Dvořák, Blain, Kalina, Delisle, Gregorc, T. Pavelka - Pšenička, Černoch, Smejkal - A. Kudrna, P. Vrána, Říčka - Forman, Pech, Kumstát - M. Beran, Sill, Buchtele. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Litvínov: Janus - Hunkes, Suchánek, Sörvik, Baránek, Šesták, Ščotka, od 41. navíc Romančík - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - J. Černý, M. Hanzl, Jurčík - Jícha, Válek, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama

Související témata: