Hlavní obsah

Ševčenko se ohradil, na odchod z Chelsea nemyslí

Útočník Andrej Ševčenko nemyslí na odchod z Chelsea, kam přišel letos v létě z AC Milán za více než 30 miliónů liber. Čtvrteční list Daily Mirror citoval údajné vyjádření ukrajinského fotbalisty, že cítí, že nezapadá do koncepce trenéra Josého Mourinha a je připraven v zimě přestoupit. Ševčenko později tyto informace dementoval.

Článek

Podle něj šlo o nedorozumění, které způsobil chybný překlad jeho rozhovoru pro ruský časopis ProSport, z něhož čerpal britský deník.

"Připadám si tu jako doma a mám pocit, že tu hraju už léta. Bohužel se ale zdá, že moje hra Mourinhovi nesedí," citoval Ševčenka Daily Mirror. "Pokud mě tady nebudou chtít, jsem připraven sbalit si kufry. Jsem úplně vyrovnaný člověk. Pokud někomu nesedím, vrátím se zpět do Itálie a tam dokážu, že jsem stále dobrý. I když je vlastně pravda, že nic nikomu dokazovat nemusím. Každý ví, čeho je Andrej Ševčenko schopen," řekl údajně držitel Zlatého míče za rok 2004.

Horší momenty jsou normální

Reportér Oleg Šamonajev, který rozhovor s fotbalistou pro ruský časopis pořídil, agentuře Reuters potvrdil, že o Ševčenkově možném odchodu z Chelsea nepadlo ani slovo. V interview prý nezaznělo ani nic v tom smyslu, že hráč nezapadá do Mourinhovy koncepce.

"Jsem na sto procent oddán Chelsea a chci s ní získávat úspěchy. Ve sportu jsou dobré i horší momenty, to je normální. Odlišné názory i kritiku dokážu přijmout," uvedl v prohlášení Ševčenko.

Třicetiletý kanonýr přispěl v úterním utkání Ligy mistrů gólem k vítězství nad Levski Sofia, jinak však po letním přestupu zatím příliš nezáří. V domácí soutěži se dosud trefil jen třikrát. Během angažmá v AC Milán nastřílel v 296 zápasech 173 gólů.

Reklama

Související témata: