Hlavní obsah

Teplice - Baník 0:1Baník Ostrava zlomil teplické prokletí, parádní trefou ho vysvobodil Jánoš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Jánoš 0 : 1
Záznam online reportáže

Teplice
Aktualizováno

Fotbalisté Teplic prohráli v pátečním utkání 13. kola nejvyšší fotbalové soutěže s Baníkem Ostrava 0:1. Vítězný gól vstřelil Jánoš. Baník se minimálně do neděle posunul na třetí místo tabulky o bod před pražskou Spartu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava (vlevo) se radují z gólu v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Do první výraznější příležitosti se dostal v 19. minutě domácí stoper Jeřábek, který po Moulisově střele tečoval míč nad. Hosté, kterým stále chyběl potrestaný kapitán Baroš, naopak z první možnosti udeřili - ranou z voleje zpoza vápna se o to postaral Jánoš.

Bývalý český reprezentant do 21 let si připsal premiérový gól v dresu Baníku v nejvyšší soutěži a první od loňského května. Navíc ukončil čekání hostů na gól v Teplicích, kde Ostrava v předchozích čtyřech zápasech neskórovala.

V závěru poločasu měl velkou šanci vyrovnat Vaněček, jeho teč ale nakonec brankáře Laštůvku, který nastoupil k jubilejnímu 150. utkání v lize, neohrozila.

Po přestávce vychytal Diviš bývalého útočníka severočeského celku Filla a chvíli na to mohl dnešní 31. narozeniny gólově oslavit Vondrášek. Laštůvka ale střelu teplického obránce reflexivně vyrazil nohou.

Tepličtí poté byli i nadále aktivnější a Laštůvka v nastavení znovu hosty zachránil skvělým zákrokem po hlavičce Jindráčka. Do závěrečného tlaku se poté zapojil i domácí brankář Diviš a po rohovém kopu mu nechybělo moc k vyrovnání, ale jeho hlavička skončila těsně vedle.

Baník tak prodloužil sérii neporazitelnosti na pět zápasů a minimálně do nedělního zápasu Sparty ve Zlíně bude třetí v tabulce. Naopak severočeský celek prohrál počtvrté z pěti posledních zápasů a na jedenácté příčce může nabrat ztrátu na desáté místo, ze kterého už se nejde do skupiny o udržení, ale do skupiny o Evropskou ligu.

13. kolo první fotbalové ligy:
Teplice - Baník Ostrava 0:1 (0:1)
Branka: 25. Jánoš. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Kubr. ŽK: Vondrášek, Hora - Jánoš, Diop. Diváci: 3118.
Teplice: Diviš - Krob (83. Luts), Král, Jeřábek, Vondrášek - Hora, Kučera, Ljevakovič, Moulis (46. Žitný) - Trubač (64. Jindráček), Vaněček. Trenér: Hejkal.
Ostrava: Laštůvka - Fleišman, Stronati, Šindelář, Mešaninov - Hrubý, Jánoš, Holzer (82. Granečný), Fillo, Jirásek (O. Šašinka) - Diop (87. Procházka). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: