Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 3:1Rozjetý nováček řádí, vyhrál třetí zápas v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Gríger 1 : 0
16. Kindl 1 : 1
29. Beránek 2 : 1
35. Lapšanský 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 13. kole extraligy Plzeň 3:1 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Energie uspěla v západočeském derby po sérii pěti porážek, doma Indiány přehrála po čtyřech letech. Rozhodující náskok si Karlovy Vary vypracovaly ve druhé třetině, kterou vyhrály 2:0. Velkou zásluhu na výhře domácích měl brankář Filip Novotný, který si připsal 41 zákroků.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Petr Straka z Plzně a Ondřej Šafář z Karlových Varů v souboji o puk.

Článek

Úvod utkání patřil hostům. Po zaváhání Šenkeříka ve vlastním obranném pásmu nastřelil Nedorost horní tyč karlovarské branky. Na druhé straně nejdříve Lapšanský nezužitkoval samostatný nájezd, v 6. minutě ale otevřel skóre zápasu Gríger, který šikovně tečoval střelu Šafáře.

Plzeň byla i poté silnější na puku a jen díky výbornému Novotnému se šlo do kabin za nerozhodného stavu, když tlak hostí přetavil v 16. minutě ve vyrovnávací branku Denis Kindl.

Atraktivní útočný hokej pokračoval i ve druhé třetině. Poté, co se Energie ubránila dobře sehrané přesilovce Indiánů, se prosadili domácí. Ve 29. minutě unikla dvojice Vlach - Beránek a druhý jmenovaný nekompromisní střelou vrátil vedení na stranu Energie.

Vary držel výborný Novotný

Podobnou situaci avšak v obráceném gardu zlikvidoval bezchybný strážce karlovarské branky. Ve 35. minutě si dojel za vyhozeným pukem Balán a zpoza branky našel zcela osamoceného Lapšanského, pro kterého již nebylo problémem navýšit vedení domácích.

Následně hrály Karlovy Vary dlouhou přesilovku pět na tři, vyloučení Kvasničky a Jakuba Kindla ale nepotrestaly. Mužem zápasu byl ale i nadále Novotný, který si ve druhé dvacetiminutovce připsal 30 zákroků.

Vedení nováčka extraligy mohl ve 42. minutě zvýraznit Mikúš, po jeho střele ale jen "zazvonila" tyč plzeňské branky. Vyprodaná aréna byla svědkem ofenzivního hokeje, skóre se ale již nezměnilo. Plzeň si tak po sérii tří výher připsala porážku a nevyužila šanci posunout se do čela soutěže.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Gríger (Šafář, T. Rachůnek), 29. O. Beránek (Roman Vlach), 35. Lapšanský (Balán) - 16. D. Kindl (V. Němec). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Lhotský, Pešek. Vyloučení: 1:4, navíc Pour (Plzeň) 10 min. Bez využití. Diváci: 5576.
Sestavy:
Karlovy Vary: Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.
Plzeň: Frodl - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Allen, Vráblík, Kvasnička, Kaňák - Gulaš, Nedorost, Stach - Kratěna, Preisingr, Pour - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice