Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 2:3Finský útočník rozhodl o vítězství Chomutova, Piráti však zůstávají poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Havel 0 : 1
5. Marjamäki 0 : 2
16. Irgl 1 : 2
18. Marjamäki 1 : 3
47. Knotek 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Chomutova vyhráli ve 13. kole na ledě Olomouce 3:2 a připsali si první body z kluzišť soupeřů v sezoně. Dvěma góly se o to zasloužil finský útočník Masi Marjamäki. Domácím nepomohli k úspěchu ani dvě využité přesilové hry. Chomutov zůstal poslední, na třináctou Mladou Boleslav ztrácí tři body.

Článek

Hosté byli v úvodu aktivnější a již ve 3. minutě se dostali do vedení, když po chybě ve středním pásmu otevřel skóre Havel. Chomutovští pokračovali v tlaku a podruhé překonal Lukáše v olomoucké brance Marjamäki.

A mohlo být pro domácí hůře, Duda ale v samostatném úniku těsně minul branku. V 9. minutě se o snížení pokoušel Galvas, jeho střelu však Lukeš pokryl. Hosté následně nevyužili přesilovou hru a v 16. minutě v oslabení sami inkasovali. Desátým gólem v sezoně snížil Irgl. Ještě v první třetině se ale podruhé prosadil Marjamäki a vrátil Pirátům dvoubrankové vedení.

Lukáše vystřídal v brance Konrád

Od druhé třetiny nahradil Lukáše v olomoucké brance Konrád a jeho spoluhráči byli následně aktivnější. Lukáš ale ustál oslabení hostů a zlikvidoval i šance Dujsíka a Nahodila. Poté neuspěli ani Galvas, Irgl, aktivní Dujsík nebo Mráz. Konráda prověřili Buchtela, Koblasa nebo Štich. Ani oni ale nemířili přesně.

Ve 42. minutě mohl hosty více uklidnit osamocený Svoboda, ale zaměstnanější byl i nadále Lukeš. Zatímco Konrád si ve třetí třetině připsal jen dva zákroky, olomoučtí hráči vyslali na brankáře hostů 14 střel.

Podařilo se jim ale jen snížit na 2:3, když využili klasickou přesilovou hru, která navazovala na pět sekund dlouhou výhodu pět na tři. O kontaktní gól se zasloužil Knotek. Vyrovnat se však Hanákům nepodařilo ani při závěrečné power play.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Piráti Chomutov 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Irgl (Burian), 47. J. Knotek (Škůrek) - 3. Havel, 5. Marjamäki (Knot), 18. Marjamäki. Rozhodčí: Pešina, Kubičík - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Diváci: 4013.
Sestavy:
Olomouc: Lukáš (21. Konrád) - Škůrek, Švrček, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Jaroměřský, Staněk - V. Tomeček, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - J. Káňa, Nahodil, Strapáč - Skladaný, Mráz, Ostřížek. Trenéři: Tomajko a Moták.
Chomutov: Š. Lukeš - J. Mrázek, Jank, Knot, Dietz, Flemming, Štich, Buchtela - Duda, V. Růžička ml., Tomica - T. Svoboda, Klhůfek, Sklenář - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 20. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články