Hlavní obsah

Liberec - Sparta 4:5 PPSparta stihla srovnat. A v prodloužení urvala vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Redenbach 1 : 0
12. Lenc 2 : 0
13. Valský 3 : 0
15. Říčka 3 : 1
18. Dvořák 3 : 2
22. Kvapil 4 : 2
53. Pech 4 : 3
57. Říčka 4 : 4
62. Forman 4 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty v dohrávce 13. kola Tipsport extraligy zvítězili v Liberci 5:4 po prodloužení. Střetnutí týmů s velkými ambicemi začali mnohem lépe domácí, vedli 3:0, pak ještě 4:2, ale v posledních osmi minutách třetí třetiny vyrovnali Lukáš Pech a Robert Říčka, jenž zaznamenal tři body díky dvěma trefám a asistenci. V čase 61:25 pak rozhodl útočník Miroslav Forman.

Foto: Vít Černý, ČTK

Radost hráčů Sparty, zleva Miroslav Forman a Lukáš Pech.

Článek
Fotogalerie

Severočeši začali pořádně od podlahy a divokou první třetinu vyhráli na střely 18:13. Už po 43 sekundách vypálil chytře z otočky Redenbach a ranou po ledě překvapil Machovského. Na konci třetí minuty se před gólmanem Sparty objevili Ordoš s Redenbachem, který opět zakončoval, tentokrát ale neuspěl. Liberec pokračoval ve velkém náporu, který přibrzdilo až Ordošovo vyloučení v sedmé minutě. Košťálek se při přesilovce ranou z první postaral o první hrozbu ze strany svého týmu, Will ho ale vychytal.

V 10. minutě jeli Kvapil se zakončujícím Redenbachem dva na jednoho, jenže Machovský držel hosty ve hře. Stejně dobře si vzápětí vedl i proti Hudáčkovi. Chvilku poté museli na trestnou lavici společně Košťálek s Beranem. Za minutu a půl chytil Machovský tři velké šance domácích, pak ho ale přece jen překonal na dva pokusy Lenc. O půl minuty později navíc nehlídaný Valský přidal třetí gól a sparťané byli na ručník.

Jenže přišel oddechový čas Pražanů, při němž kouč Krupp místo velkého řevu své svěřence spíše uklidnil a zdůraznil jim, že do konce zápasu zbývá ještě hodně času. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a ještě do první přestávky snížili Říčka a obránce Tomáš Dvořák.

Většinu z více než sedmi tisíc diváků uklidnil po váhání Pražanů za vlastní brankou už ve 22. minutě Kvapil a zvýšil na 4:2, jenže ani tento gól odpor Sparty nezlomil. Výraznou měrou k tomu přispěl i Machovský, když vychytal Kvapilovo sólo a Jelínkovu teč. Will se na druhé straně vyznamenal proti Formanovi.

Ordoš mohl v 45. minutě prakticky rozhodnout, jenže znovu ztroskotal na Machovském. Minutu a čtvrt dvojnásobné početní výhody si pak zkusila i Sparta, ale když neuspěla, zdálo se, že promarnila klíčový okamžik zápasu. Opak byl pravdou. Zanedlouho vykřesal pro sparťany naději na správném místě připravený Pech. Machovského pak hodně pozlobili Kvapil a Lakatoš, v 57. minutě zařídil vyrovnání Říčka.

Přes další šance na obou stranách přinesla rozhodnutí až ta Formanova. Sparťanský útočník zacílil přesně ve druhé minutě prodloužení.

Dohrávka 13. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:5 v prodl. (3:2, 1:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Redenbach (Valský), 12. Lenc (M. Kvapil), 13. Valský (Redenbach, L. Krenželok), 22. M. Kvapil (L. Hudáček, Lenc) - 15. Říčka (Kalina), 18. Tomáš Dvořák (Pech, Říčka), 53. Pech (Kumstát, Forman), 57. Říčka, 62. Forman (T. Pavelka). Rozhodčí: Hejduk, Kova (Fin.) - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 7119.
Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, Ordoš - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Teplý, P. Jelínek, L. Krenželok - D. Špaček, Lakatoš, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.
Sparta: Machovský - Delisle, Gregorc, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Pavelka - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Jarůšek, Sill, Říčka - Forman, Pech, Kumstát - M. Beran, Černoch, Smejkal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: