Hlavní obsah

Opava - Příbram 5:0Opava jasně ovládla souboj nováčků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Zapalač 1 : 0
23. Kayamba 2 : 0
49. Zavadil 3 : 0
84. Průcha (vlastní) 4 : 0
90. Juřena 5 : 0
Záznam online reportáže

Opava

Fotbalisté Opavy v souboji prvoligových nováčků deklasovali Příbram 5:0 a stylově oslavili ligový návrat na domácí stadion. Utkání 13. kola v úvodním poločase gólově otevřeli Petr Zapalač a Joel Kayamba, hostující Rudolf Skácel poté neproměnil penaltu. Po změně stran zvýšili Pavel Zavadil, vlastním gólem Petr Průcha a Václav Juřena. Opava porazila Příbram poprvé od roku 2003. Svěřenci Josefa Csaplára neodčinili minulý debakl 0:6 s Jabloncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Opavský záložník Pavel Zavadil na archivním snímku.

Článek

Opava začala sezonu v brněnském azylu, na stadionu v Městských sadech po rekonstrukci trávníku hrála poprvé před dvěma týdny pohárový zápas s Jihlavou, kterou porazili až penaltou z 88. minuty.

Dnes naopak Slezané začali výborně. Hrabinovu přízemní střelu ještě zlikvidoval Švenger, ale ve třetí minutě už příbramský brankář inkasoval. Kayambův centr v šestnáctce propadl Zapalačovi a ten si připsal premiérový ligový gól v kariéře.

Za dvacet minut domácí vedli 2:0. Kuzmanovič vysunul do úniku Kayambu, konžský záložník chladnokrevně obešel Švengera a zamířil do prázdné branky.

Po souboji domácího Jursy s Fantišem nařídil rozhodčí Julínek pokutový kop, který však ve 31. minutě zahodil Skácel a nepovedenou ránou nechal vyniknout brankáře Šroma. Jeho protějšek Švenger poté ještě zlikvidoval Smolovu střelu po rohu.

Opavskému týmu vyšel i vstup do druhého dějství. Ve 49. minutě Zavadil přímý kop z velké dálky zakroutil do branky a nachytal příbramskou obranu v čele se Švengerem. Čtyřicetiletý záložník Zavadil se v této sezoně trefil poprvé.

Slezané byli při chuti a vytvářeli si další šance. Blízko gólu byl Smola, kterého vychytal Švenger. V 84. minutě si Janetzkého přihrávku srazil do vlastní sítě Průcha a příbramský debakl v nastaveném čase korunoval střídající Juřena povedenou střelou na zadní tyč.

Příbram si nevylepšila postavení nejhoršího venkovního týmu nejvyšší soutěže, mimo svůj stadion ze šesti utkání získala jediný bod. Opava si spravila chuť po předchozích dvou prohrách za sebou.

13. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - 1. FK Příbram 5:0 (2:0)
Branky: 3. Zapalač, 23. Kayamba, 49. Zavadil, 84. vlastní Průcha, 90.+2 Juřena. Rozhodčí: Julínek - Moláček, Podaný. ŽK: Kodr, Průcha, Nitrianský, Antwi, Tregler (všichni Příbram). Diváci: 4 066.
Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Kayamba, Zavadil, Jursa (81. Řezníček), Zapalač (77. Janetzký) - Kuzmanovič, Smola (87. Juřena). Trenér: Kopecký.
Příbram: Švenger - Nitrianský, Kodr, Tregler, Skácel - Květ (80. Pejša), Průcha - Hlúpik, Fantiš, Minzagov (54. Kilián) - Voltr (54. Antwi). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: