Hlavní obsah

Kladno baví diváky, trenér trne

KLADNO

Ač tomu návštěvy na kladenském stadiónu nenasvědčují, místní Rabat hraje nejatraktivnější hokej v celé extralize. Alespoň podle statistik. První příčka totiž kladenskému celku v počtu nastřílených i inkasovaných branek. Diváci mají gólové přestřelky rádi, za to pro nervy trenérů bývají takové zápasy velkou zátěží.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radost hokejistů Kladna.

Článek

U Kladna se projevuje, že v ofenzívě má mnohem více zkušenějších hráčů než v obraně. "Kvalita v útoku je velmi dobrá, ale v obraně to skřípe," přiznává kladenský kouč Zdeněk Müller. "Defenzíva však není věcí jen obrany, ale celé pětky. Jasně, že by se mi hodil někdo do obrany, ale kde teď někoho shánět," řečnicky se táže trenér Středočechů.

Ještě jeden důvod má kladenská produktivita: neustávající úspěšnost přesilovek. "Dali jsme při nich přes polovinu gólů," vypočítává Müller. Všichni soupeři o nich ví, připravují se na ně, ale často bez efektu. Jako včera Zlín. První tři góly dostal v oslabení. "Kluci v první lajně je mají perfektně sehrané," chválí spoluhráče Vítězslav Bílek.

Právě on by se mohl honosit přezdívkou "Specialista na Zlín". Soupeři s vyhlášenou defenzívou dal v prvním vzájemném duelu hattrick, v pátek ho od něj dělil jeden vstřelený gól. "V duchu jsem na něj pomyslel, ale hlavní je, že vyhrál tým," pochvaluje si třiadvacetiletý útočník. "Teď jsem měl trochu útlum, tak jsem rád, že jsem se zase prosadil," libuje si.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice