Hlavní obsah

Sáblík měl i kus štěstí

OSTRAVA

Úctyhodných 44 zásahů brankáře Lukáše Sáblíka pomohlo Karlovým Varům k cennému vítězství ve Vítkovicích. Hosté se dostali v poslední třetině pod obrovský tlak soupeře, ale 21 střel skončilo ve výstroji jejich gólmana. "Několikrát jsme ale měli víc štěstí než rozumu," přiznal po zápase vyčerpaný Sáblík.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Brankář Karlových Varů Lukáš Sáblík.

Článek

V kabině Energie bylo po boji hodně veselo. "My moc chtěli ve Vítkovicích bodovat, aby se nezmenšil náš náskok na domácí celek ve vyrovnané tabulce. Jsem moc rád, že se to povedlo, i když v konci utkání jsme chvílemi nevěděli, kam dřív skočit," poznamenal Sáblík, který dál drží sérii šest utkání, v nichž Karlovy Vary v řadě bodovaly.

Za hrdinu se ale náhradník zraněné jedničky Mensatora nepovažuje. "Celý mančaft hraje moc obětavě. Taky těch gólů nedáváme moc, takže se musíme zaměřit na dobrou defenzívu," řekl Sáblík. "Opravdu nejsme schopni víc odskočit ve skóre, naše zápasy jsou hodně těsné. Proto jsme si řekli, že na tři vstřelené góly musíme vyhrávat," potvrdil kouč Zdeněk Venera.

Hosté se tak vydávali na dlouhou cestu domů napříč republikou pořádně nabuzení. "Jsme už moc rádi, že je přestávka, potřebovali jsme to jako sůl. Sice jsme každý z jiného konce republiky, a tak budeme vystupovat postupně, přesto na nějaké to pivo dojde," uvedl Sáblík, který hodlal autokar opustit v Jihlavě. "Ti, co dojedou až do Varů, si to asi užijí," smál se.

Reklama

Související témata: