Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 5:2Zlín si poradil s Litvínovem. Kubiš dosáhl na premiérový hattrick, Fořt čtyřikrát asistoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kubiš 1 : 0
22. Ondráček 2 : 0
26. Trávníček 2 : 1
27. Nosek 3 : 1
39. Petružálek 3 : 2
40. Kubiš 4 : 2
54. Kubiš 5 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína vyhráli v úterním utkání 15. kola Tipsport extraligy na domácím ledě nad Litvínovem 5:2. Hattrickem se blýskl domácí Pavel Kubiš, čtyři asistence nasbíral jeho spoluhráč Tomáš Fořt. Berani bodovali popáté v řadě, z toho počtvrté slavili vítězství.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína Tomáš Fořt, Jiří Ondráček, Pavel Kubiš a Daniel Gazda se radují z gólu v domácím duelu s Litvínovem. Domácí vyhráli 5:2.

Článek
Fotogalerie

První třetina byla jednoznačně ve znamení domácích. Už v první minutě mohl otevřít skóre Kubiš, zblízka ale místo prázdné branky trefil jen tyčku. Tlak Zlína gradoval, až nakonec přeci jen gólman Janus kapituloval. Ondráček zpoza branky našel dobře postaveného Kubiše, který se už napodruhé nemýlil.

Beranům vyšel i vstup do prostředního dějství. Na trestné lavici seděl Suchánek, když zvyšoval na 2:0 Ondráček. Severočeši ve 26. minutě snížili poté, co Trávníček tečoval šikovně pokus Mikuše, za půl minuty už byl ale opět náskok domácích dvougólový. Útočník Pavel Sedláček si prohodil roli s obránce Noskem, vypálil od modré čáry a Nosek před brankou tečoval kotouč mimo Janusův dosah - 3:1.

Gólově bohaté druhé dějství ještě bavilo fanoušky v jeho závěru. Nejdříve nekompromisní dělovkou snížil v čase 38:37 Petružálek, aby i napodruhé domácí znovu rychle odskočili. O 37 sekund později po parádní kombinaci Fořta a Kubiše byli zpět ve dvougólovém trháku.

Do třetí třetiny vyrukoval Litvínov s Hanuljakem, jenž v brankovišti Litvínova vystřídal Januse. Zprvu neměl moc práce, neboť jeho spoluhráči v poli dotírali na Jakuba Sedláčka, snížit se jim ale nepodařilo. Definitivně se pak na stranu Zlína překlopil duel v 54. minutě. Přesilovou hru zakončil Kubiš, který dokonal hattrick.

15. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Kubiš (Fořt, J. Ondráček), 22. J. Ondráček (Fořt, Gazda), 27. Nosek (P. Sedláček, Herman), 40. Kubiš (Fořt), 54. Kubiš (J. Ondráček, Fořt) - 26. Trávníček (J. Mikúš), 39. J. Petružálek (M. Hanzl, J. Mikúš). Rozhodčí: Šír, Hribik - Špringl, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 3291.
Zlín: J. Sedláček - Řezníček, Freibergs, Nosek, Valenta, Gazda, Žižka, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, Fryšara, E. Kulda - Popelka, P. Sedláček, Poletín. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Litvínov: Janus (41. Hanuljak) - Sörvik, Baránek, Romančík, Suchánek, Strejček, Ščotka, Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, M. Hanzl - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Jícha, Řehoř, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice